Pikapikkelöity fenkoli

Toteutimme pitkään puheissa olleen Tampere-viikonlopun koko Kivistön porukalla muutama viikko sitten. Tampere on ehdottomasti yksi suosikkikaupungeistani ja voisin kuvitella asuvani siellä vielä jonain päivänä.

www.kivistossa.com

Aika kului mukavasti kaupungilla kierrellen ja yhdeksi levähdyspaikaksi valitsimme Gastropub Tuulensuun. Vierailu oli kaikille ensimmäinen mutta palaamme sinne varmasti uudelleen. En ole missään nähnyt niin kattavaa belgi- ja muiden erikoisoluiden ja -siidereiden listaa kuin Tuulensuussa. Myös viinivalikoima on laaja ja suuri osa kaikista juomista on Tuulensuun omatuontia. Ruokalista vaikutti niinikään mielenkiintoiselta ja hyvin kohtuuhintaiselta. Ja kuinka houkuttelevalta kuulostikaan viikonlopun aamiaistarjous: iso vehnäolut ja weisswurst, mahtavaa!

Illallista söimme erittäin pitkän kaavan mukaan Ravintola C:ssä, jota suosittelen myös lämpimästi kaikille Tampereen kävijöille. Yhdessä annoksessa oli ohueksi viipaloitua pikkelöityä fenkolia, jota maistaessa totesin Marille, että miten ei olla tajuttu sitä koskaan kokeilla. Nyt sekin vääryys on korjattu.

Pikapikkelöity fenkoli

2 fenkolia
1 dl omenaviinietikkaa
1 dl vettä
2-3 rkl (juoksevaa) hunajaa
1 tl suolaa

Kuori fenkolista tarvittaessa päällimäinen kerros pois ja leikkaa puoliksi pituussuunassa. Siivuta puolikkaat niin ohuelti kuin mahdollista ja laita fenkolisuikaleet puhtaaseen lasipurkkiin (n. 0,5 litran purkin pitäisi riittää). Sekoita liemen ainekset  kulhossa ja maista. Minä halusin liemestä vähän makeampaa, joten laitoin reilummin hunajaa. Kaada liemi fenkolisiivujen päälle ja painele siivuja niin, että ne ovat suurinpiirtein liemen alla. Sulje purkki ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia mutta mieluiten yön yli.

Fenkoli säilyy hyvänä jääkaapissa vähintään viikon ajan.

www.kivistossa.com

Tällainen etikkainen fenkoli sopii erityisen hyvin rasvaisen kalan seuraksi, mutta miksei myös hampurilaisen väliin tai vaikka salaattia raikastamaan.

Advertisement

10 thoughts on “Pikapikkelöity fenkoli

Add yours

    1. Aivan, muistankin että ymmärrät pikkelöityjen juttujen päälle 🙂

      On ne vaan niin maukkaita ja monikäyttöisiä!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: