Perjantain drinkkivinkki: Communard

Sillä välin kun toinen puolisko Kivistöstä jännittää lennolle pääsyä, on toinen puoli hengessä mukana peukut pystyssä ja nauttii kuumaa juomaa villasukat jalassa.

www.kivistossa.com

Ranska kohtaa Suomen -teema jatkuu Kivistön perjantain drinkkivinkillä. Yksi suosikkiaperitiiveistani on communard, jonka joku saattaa tuntea myös nimellä “cardinal”. Tavalliseen communardiin tulee noin 1/5 mustaherukkalikööriä ja 4/5 punaviiniä.  Sen voi tarjoilla kesällä jäiden kera mutta säiden viiletessä halusin testata myös lämmitettyä versiota.

Chymos on lanseerannut näin glögikauden alla Mustaherukka Glögin*, joka yllätti runsaalla mustaherukan maulla. Joulumausteitakin tästä juomasta löytyy, ei kai sitä muuten glögiksi luokiteltaisikaan. Niitä oli kuitenkin meidän makuumme juuri sopiva häivähdys luomaan lämmintä tunnelmaa ilman, että olisi tuntenut jääneensä neilikkajyrän alle.

Sekoitussuhteeksi suosittelemme 1 osa punaviiniä ja 2 osaa glögiä. Kaada punaviini ja glögi kattilaan ja kuumenna, älä keitä. Nauti kanelitangolla koristelluista laseista, vaikka polentamadeleinejen kera.

www.kivistossa.com

Ensi viikolla päästäänkin muuten jo maistelemaan tämän vuoden Beaujolais Nouveaut! Saas nähdä minkälaisen kaksikon Alko on tänä vuonna valikoimiinsa ottanut. Beaujolais Nouveaut ovat Alkoissa torstaina 21. marraskuuta.

kivistö yhteistyössä

*Mustaherukka Glögi saatiin Pernod Ricard Finlandilta.

Advertisement

12 thoughts on “Perjantain drinkkivinkki: Communard

Add yours

  1. 🙂 sydämellistä viikonloppua Hannele! Onko siellä teidän korkeudella muuten jo lunta? Mä odottelen jo pakkasta ja valkosta maata saapuviksi.

  1. Glühwein on kyllä hyvää sekin, amaretosta en niin välitä (se on se karvasmanteli). Vaikka mistäs sitä tietää jos makuaisti olis tässä vuosien mittaan kehittynyt jo karvasmantelia sietäväksi, uskaltaiskohan testata..

 1. Coucou à tous les deux
  je suis vraiment heureuse de vous avoir rencontré lors du salon des blogs culinaires et de la soirée de gala, je vous embrasse fort, bisous
  béatrice

  1. Salut Béatrice
   c’etait vraiment sympa d’avoir pu passer un moment avec toi lors du gala et de partager l’espace demo le lendemain. J’espere que tes battles se sont bien passées!!
   biz mari (+Fabien)

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: