Chorizo-siirappi, olé!

www.kivistossa.com

Olin visioinut juuripersiljan olevan alkuruokakeittomme kiistaton tähti. Toisin kävi. Estradin valloitti sokerilla pehmennetty kipakka espanjalainen kuin paraskin flamenco-tanssija kiivaine koputuksineen. Olé!

Sokerin ja makkaran yhdistelmässä on jotain todella väärää mutta maku onkin sitten taivaallinen. Alkuperäisessä reseptissä* siirappi tehtiin pekonista, mutta chorizon tulisuus sopii mielestäni tähän erittäin hyvin. Kasviskeittojen lisäksi siirappi sopii maustamaan hodareita ja muita täytettyjä leipiä, miksei jopa juustojen kylkeen!

Huom! Käytä tähän ns. kesto-chorizoa. Sitä sellaista, joka löytyy kaupoista usein salamien ja muiden kuivempien makkaroiden vierestä.

Valmista siirappia tulee ohjeella noin 2 dl.

www.kivistossa.com

Chorizo-siirappi

n. 2 dl kuutioitua chorizoa (puolikas kiepistä)
1 sipuli hienoksi silputtuna
kukkurallinen 1 dl fariinisokeria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2-3 timjaminoksan lehdet riivittyinä
4 salvianlehteä silputtuna
0,5 dl siirappia

Paista chorizo-kuutioita pannulla niin, että ne saavat hieman väriä ja pinnasta tulee rapea. Siirrä chorizot kulhoon ja ota niistä irronnut rasva talteen. Kaada rasva kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä. Lisää sitten yrtit, sipulit ja fariinisokeri. Keitä viitisen minuuttia tai kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää mukaan chorizot ja tilkka vettä. Sekoita kattilan pohjaa myöten, niin että saat kaikki maut mukaan. Lisää lopuksi siirappi ja keitä 10-12 minuuttia niin, että suurin osa nesteestä on haihtunut. Kaada siirappi lasipurkkiin ja jäähdytä.

Keiton reseptinkin saatte hetikohta, kun saan Kivistön reseptikirjan taas viikonloppuna hyppysiini!

*Verses from my Kitchen

Advertisement

11 thoughts on “Chorizo-siirappi, olé!

Add yours

  1. Juuri eilen sihtailin uudetsa GRV:stä pekonimarmeladia, mutta sehän onkin sitten ihan old schoolia jo? Tämä kuulostaa melkeinpä kinkyltä! 😀

    1. Alkuperäisessä reseptissä tätä kutsuttiin relissiksi, mutta mun mielestä se muistutti enemmän siirappia. Ehkä se sit kuitenkin on lähempänä hilloa, kun siinä on niitä chorizo-sattumiakin 🙂

    1. Makkara ois voinu olla tässä vielä asteen tulisempaa. Tosin tulisuuttahan saa kyllä lisättyä helposti jos makkarassa itsessään ei ole tarpeeksi potkua.

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: