Torstain drinkkivinkki

Kesän lämpimät illat ovat selkeästi raivaamassa tilaa alitajunnastani. Parin viikon takainen drinkkivinkki oli makumaailmaltaan  raikas ja kesäiltoihin sopiva ja tälläkin kertaa mukana on olutta ja sitrusta. Kyseessä on silti ihan erilainen drinkki.

Tässä olutmimosassa maistuu hyvällä tavalla se, miltä kesän ensimmäinen koivuvihta tuoksuu. Vaikka juoman väri on oranssi, vie ensimmäinen kulaus ajatukset koivikkoon, jota peittävät hiirenkorvien ja ensimmäisten lehtien vaalean vihreä utu*.

www.kivistossa.com

*Nyt kun Mari ehti totuttaa teidät yltiökauniisiin ja huolella mietittyihin kuviin, tarjoan teille annoksen rouheampaa kuvausotetta. Unenomainen mielikuvamatkani suloiseen suvi-iltaan ei ihan ulotu itse valokuvaan. Kuvaustilanteessa kävi niin, että toin kameran kylmältä kuistilta sisälle tupaan ja huuruunhan se linssi sitten hurahti. Kirkastumista odotellessa hieno vaahtokerros ehti kadota laseista mutta makuun se ei tietenkään vaikuttanut. Enkä kyllä jaksanut oikein miettiä sitä esillepanoakaan, anteeksi.

Olutmimosa (1 juoma)

1/2 plo vehnäolutta (esim. Blanche de Namur tai Hoegaarden)
1/2 verigreipin mehu
1 rkl grenadiini-siirappia
jäitä

Purista verigreipistä mehu ja siivilöi se. Laita lasiin jäitä ja kaada päälle vehnäolut. Lisää sitten greippimehu ja grenadiini ja sekoita lusikalla. Mimosa sopii nautittavaksi ennen saunaa, saunajuomana tai saunan jälkeen.

Tähän sopivat erityisesti sitruksiset belgialaiset vehnäoluet mutta miksei myös banaanisemmat saksalaiset. Grenadiinin voi halutessaan korvata tavallisella sokerista ja vedestä kiehautetulla siirapilla. Grenadiinia löytää ainakin useimmista Alkon myymälöistä.

Koska kaikki näyttää paremmalta kynttilänvalossa, tohdin näyttää teille myös vilauksen Kivistön keittiönpöydästä sellaisena kuin se viikonloppuisin meille näyttäytyy. Huomenna siellä taas ollaan!

www.kivistossa.com

Advertisement

6 thoughts on “Torstain drinkkivinkki

Add yours

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: