Torstain drinkkivinkki – kurkkumojito

Cucumber mojito - Kivistössä Foodblog www.kivistossa.com #springcocktail #mint #mojito #rhumKurkkumojito. Minttua, kurkkua, limeä, vaaleaa rommia ja kuplia. Hennonvihreä, raikas ja keväinen. Kuin viime lauantain tunnelma.

Silloin paistoi aurinko ja tuulensuojassa tuntui jo lämpimältä. Kävelimme lähijärvelle katsomaan, olisiko vielä pilkille asiaa. Auringon huumaamina emme menneetkään suoraa tietä takaisin, vaan nousimme harjulle lumettomaan metsään nauttimaan hetkeksi kevään tunnusta, lintujen satunnaisista lauluista ja raikkaasta ilmasta.

Löysimme ensi kesän potentiaallisimmat mustikkamaat, tutut kantarellimetsät ja myllätyn rinteen, jolta toivomme löytävämme korvasieniä. Kivistöön palattuamme nostimme maljan auringolle ja tulevalle keväälle.

Kurkkumojito

1 drinkki 

1/4 kurkku
1/2 limen mehu
n. 5-8 mintunlehteä
2 tl sokeria
4 cl vaaleaa rommia
soodaa tai kivennäisvettä
jäitä tai jäämurskaa
mintun oksa ja limesiivu koristeeksi

Kuori kurkku ja poista siemenet, leikkaa siivuiksi. Laita tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon kurkku, mintunlehdet ja puristettu limen mehu. Aja tasaiseksi pyreeksi.

Rakenna juoma: kaada lasiin kurkkupyree ja lisää sokeri. Sekoita. Mittaa päälle rommi ja lisää runsaasti jäitä. Pidennä kuplivalla vedellä ja sekoita pohjaa myöten. Koristele mintulla ja limellä.

Cucumber mojito - Kivistössä Foodblog www.kivistossa.com #springcocktail #mint #mojito #rhum

Advertisement

8 thoughts on “Torstain drinkkivinkki – kurkkumojito

Add yours

  1. Me ollaan kyllä oltu aika heikkoja siinä lajissa, mutta olemme päättäneet muuttua! Ainakin myllättyä metsää riittää lähistöllä..

 1. Oho, eipä olisi ikinä tullut mieleen laittaa kurkkua mojitoon, mutta täytyy tätäkin varmaan noiden sun muiden vinkkien lisäksi kokeilla. 😉

  1. Kurkkua käytetään yllättävän paljon cocktaileissa ja erilaisia kurkkumojitototeutuksia on aika paljon! Enkä kyllä ihmettele, kurkku on mahtavan raikas lisä tähän jo valmiiksi raikkaaseen drinksuun.

   1. Perjantaina törmäsin sitten ensimmäistä kertaa blogisi ulkopuolella kurkkudrinkkiin. 🙂 Mentiin kaverin kanssa johonkin ravintolaan ja pyydettiin aperitiivit, pienen hämmennyksen (“siis haluatteko te siideriä tai viiniä?” “öö, no ei kun joku aperitiiviksi sopiva drinkki tai joku” “niiiiin???”) jälkeen tarjoilija lupasi tehdä jotkut drinkit ja toi hetken päästä pöytään jotakin omenamehun väristä sitruuna-, limetti- ja kurkkuviipaleilla höystettyä juotavaa. Hyvää kyllä oli!

   2. Hassua, että tarjoilija oli ymmyrkäisenä aperitiivikysymyksen äärellä. Onneksi ainakin isoimmissa kaupungeissa alkaa jo olla hyvät apero-listat monissakin ravintoloissa. Mutta hyvä että kivat aperitiivit löytyi, ainakin yhdistelmä kuulostaa aika herkulta!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: