Visio salaatista ja mitä siitä sitten tuli

On kerrassaan turhauttavaa, kun saa päähänsä tehdä ruokaa tietyistä raaka-aineista, joita ei sitten tarpeen tullen löydä yhdestäkään kaupasta. Minulle kävi niin tämän salaatin kanssa. Toisaalta sellaisessa tilanteessa on se ilo, että saa pistää aivosolut liikkeelle ja keksiä korvaavia raaka-aineita.

www.kivistossa.com

Visioissa oli siis ihanan raikas ja sitruunainen punasikurisalaatti paahdetulla helmikuskusilla ja yrteillä höystettynä. Koska punasikuria ei yksinkertaisesti löytynyt mistään (tällä viikolla sitä tietysti oli vihannestiskissä runsainmitoin) tartuin punakaaliin, vaikka aika kaukana ovatkin toisistaan. Väri sentään täsmää.

Päätin pehmittää punakaalin suikaloimalla sen ohuelti ja pistin sen suolan kera lävikköön valumaan. Todettakoon tässä, että sellainen neljän tunnin suolaus ei lähde ihan kevyellä huuhtelulla, joten ohjeessa olen lyhentänyt tuota aikaa ja voipa sen halutessaan jättää kokonaan väliin. Makuasia.

Punakaalia ja paahdettua helmikuskusta

(neljälle lisukkeena)

n. 500 gr punakaalia
1,5 dl helmikuskusia
n. 2 dl vettä tai kasvislientä
n. 6 retiisiä
1 rkl oliiviöljyä paahtamiseen
suolaa

Kastike
kourallinen silputtuja yrttejä (tässä basilikaa ja lehtipersiljaa)
3 kevätsipulin vartta
2 rkl sitruunamehua
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Suikaloi kaali ja asettele halutessasi lävikköön suolan kanssa tekeytymään noin puoleksi tunniksi. Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää kuskusryynit. Paahda sekoitellen muutaman minuutin välein niin, että kuskus saa kauniin kullanruskean värin. Lisää vesi ja suola ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kuskusin hautua miedolla lämmöllä kannen alla niin kauan, että kaikki vesi on imeytynyt (n. 10 minuuttia).

Huuhtele kaalisuikaleet ja valuta vesi pois. Pese ja viipaloi retiisit, pilko sipulinvarret ja hienonna yrtit. Asettele suikaloitu kaali laakealle vadille ja kaada päälle haalea kuskus. Sekoita pienessä kulhossa kastikkeen aineet ja kaada kaalin ja kuskusin päälle ja möyhennä varovasti sekaisin. Koristele salaatti retiisiviipaleilla.

Koska helmikuskusia ei vielä saa perusmarketeista (Hakaniemen metriksen etninen kauppa kuulemma myy!), voi sen korvata esimerkiksi bulgurilla. Katso silloin kypsennykseen tarvittava vesimäärä bulgurpakkauksesta.

Advertisement

2 thoughts on “Visio salaatista ja mitä siitä sitten tuli

Add yours

  1. Siis radicchiotako etsit? Multa tahtoo mennä nämö punaiset sekaisin. Joka tapauksessa olen odottanut ja odottanut törmääväni punasalaattiin meilläpäin kun olis kans yks ohje,joka on kuulemma paras ikinä ja mullekin eksoottinen, mutta ei oo näkyny punakaalta punaasempaa

    1. Justiinsa sitä! Meidän vakikaupassa se on yleensä (jostain kumman syystä) aseteltu jäävuorisalaatin kylkeen.

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: