Torstain drinkkivinkki: La Paloma

Ah, torstai, tuo suloinen päivä, jolloin viikonloppu on taas lähellä. Enää yksi kokonainen työpäivä (itse torstaitahan ei lasketa) ja voi sujahtaa viikonloppupuuhiin, mitä ne nyt kullakin sitten ovatkaan. Sujahtamisen sujuvuuteen auttaa pieni hengähtämishetki rauhassa, yksin tai seurassa, lasissa jotain virkistävää. Siksi ovat olemassa torstain drinkkivinkit, etukenossa, jotta voi hankkia viikonlopuksi tarvittavat jo ajoissa. Tänään vuorossa La Paloma.

La Paloma - Kivistössä Foodblog www.kivistossa.com

La Paloma on meksikolainen cocktail, johon tutustuin ensimmäisen kerran helsinkiläisessä ravintolassa Patronassa. Kun kerran makuun pääsin, oli päästävä tekemään sitä myös itse. Ja onhan cocktail kovin suosittu, meksikolaisbuumin siivellä, joten ehkäpä joku muukin sitä haluaa kotona kokeilla.

Peruspalomasta on muutamia eri versioita, mutta ydin on greippi, tequila tai mezcal ja suola. Juoman voi tehdä greippilimsasta tai -mehusta ja suolan voi laittaa suoraan juomaan tai lasin reunalle. Valitsin mehun ja suolareunuksen – kuten Patronassakin.

Suolareunus on hyvä tehdä puolikkaaksi, jotta juoja voi itse päättää, paljonko suolaa haluaa drinkkinsä mukana. Älä kuitenkaan skippaa suolaa kokonaan, siinä on koko homman juju. Jos et ole tequila-fani, ei huolta, en ole minäkään. Tässä sekoituksessa tequila laimenee pehmeäksi ja tiukka potku katoaa. Uskalla antaa mahdollisuus!

La Paloma - Kivistössä Foodblog www.kivistossa.com

La Paloma

yksi drinkki

4 cl tequilaa
6 cl vastapuristettua greippimehua (n. 1/2 veri- tai tavallinen greippi)
1 cl limemehua (n. 1/2 lime)
1 cl agavesiirappia tai sokerilientä
soodaa tai kivennäisvettä
koristeeksi greippiviipale

Tee ensin suolareunus. Sirottele suolaa lautaselle. Pyyhkäise puolikas lasin reuna kevyesti greippiviipaleella ja pyörittele lasia lautasella niin että suola tarttuu kosteaan lasin reunaan. Täytä lasi jäillä.

Ravista tequila, greippimehu, lime ja siirappi tai sokeriliemi jäiden kanssa. Kaada lasiin jäiden päälle ja pidennä soodatilkalla. Koristele greippiviipaleella ja nautiskele ehdottomasti ilman pilliä suolareunuksesta nauttien. Cin cin!

Vinkki! Pikasokeriliemi syntyy kahdelle drinkille seuraavasti: kaada ruokalusikallinen (15 ml) sokeria pieneen kulhoon ja kaada päälle saman verran kiehuvaa vettä. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut.

Advertisement

8 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: La Paloma

Add yours

    1. Nämä verigreipit, joita käytin, olivat vielä aika vähän happamia/katkeria. Nyt on Kivistössä pullollinen tequilaa, näitä täytyy siis tehdä aina välillä 😉

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: