Aurinkoa ja grillattuja sinisimpukoita

Grilled bluemussels with herb butter - Kivistössä Foodblog www.kivistossa.com

Sinisimpukkakausi ja perinteinen grillauskausi risteävät pohjoisissa oloissa pienen hetken huhtikuussa. Nyt siis kannattaa kipittää kauppaan, ostaa simpukoita ja grillata pääsiäisen aurinkoisiksi luvattuina pyhinä lounaaksi sinisimpukat ja kirkastaa kaveriksi yrtti-sitruunavoista kastike. Tämän yksinkertaisempaa ei olekaan. Tai herkullisempaa.

Laitoimme grilliin myös vihreää parsaa, mutta ei se oikein ole vielä mistään kotoisin. Tai jostain tietysti, mutta liian kaukaa. Jaksamme odotella vielä hetkisen parsanhimoissamme, että pötkylät tulevat pöytään lähempää, tuoreempina ja makoisampina.

Grilled bluemussels with herb butter - Kivistössä Foodblog www.kivistossa.com

Tämä juttu on käynnistys Kivistön yhteistyölle, josta olemme hyvin innoissamme. Saimme kesäksi testattavaksi Big Green Eggin, jolla hoidamme grillailumme seuraavat kuukaudet.

Juttusarjassa paitsi grillataan, myös vertaillaan kesän aikana Eggiä ja muita käyttämiämme grillejä: mikä on helpompaa, hankalampaa, parempaa, huonompaa, erityistä, tavallista. Jos tarvetta näyttää olevan, keräämme myös teidän kysymyksiänne ja hankimme niihin vastauksia. Siinä samalla opimme itse.

Mutta nyt itse asiaan, ruokaan. Helpointa koskaan: grillatut sinisimpukat.

Grillatut sinisimpukat

4:lle
1 kg sinisimpukoita

Yrtti-sitruunavoisula

150 g voita
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl hienonnettua basilikaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
mustapippuria myllystä

Pese simpukat, poista parrat ja heitä pois rikkonntuneet ja ne, jotka eivät mene kiinni kopautettaessa. Valuta lävikössä.

Sytytä grilli ja anna lämmön nousta 250 asteeseen. Kun grilli on valmis, kaada simpukat ritilälle ja laita kansi kiinni. Simpukat ovat valmiita jo muutamassa minuutissa, kun niiden kuoret ovat auenneet. Pidemmällä n. 5-7 minuutin grillauksella simpukoihin saa syvempää grillin makua ja hiukan rapeita reunoja.

Tee yrttivoisula. Hienonna yrtit ja raasta sitruunankuori tarjoilukulhoon. Sulata voi hitaasti maltillisella lämmöllä. Kaada kirkas voi yrttien päälle kulhoon ja jätä hera kattilan pohjalle. Mausta mustapipprilla ja tarjoa kuumana simpukoiden kastikkeena.

kivistö yhteistyössä

Advertisement

16 thoughts on “Aurinkoa ja grillattuja sinisimpukoita

Add yours

 1. Grillattu parsa on noussut omaksi suosikiksi tässä vuosien varrella. Maut jotenkin tiivistyvät ihanasti. Vaikka nopea kiehautus ja bearnaise-kastike ovat ehkä kuitenkin se kaikkein ihanin juttu. Vaikea valita.

  Big Green Egg on kyllä aikamoinen vempele. Odotan innolla kommenntteja ja kokemuksia munagrillauksesta! 🙂

  1. Parsan grillaamisen puolesta puhuu se, ettei se kaipaa edes bearnaisea, ja niinpä välttyy vatkaamiselta! Vaikka täytyy se kastike parsalle suoda kerran kaudessa 🙂

   Joo, on se tosiaan vempele. Kokeilu- ja harjoitteluvaiheessa ollaan, mutta sen voi jo sanoa vuosien brikettigrillauksen jälkeen, että mikään ei kyllä voita oikean hiilihiilloksen tuoksua ja naksahtelua.

 2. En olekaan ikinä grillannut sinisimpukoita, täytyykin testata! Parsa sen sijaan viihtyy aika useinkin grillissäni. Minäkin söin jo kevään ekat parsat, olivat espanjalaisia eivätkä varsinaisesti mitään kovin erikoisen makuisia, mutta jotenkin lyhyt parsakausi tuntuu niin lyhyeltä, että taidan silti syödä noita vielä lisääkin 😉 grillailujutut kiinnostavat, tuntuu ettei siihen ole ikinä liikaa ideoita!

  1. Simpukat jää grillaamatta usein senkin takia, että kaudet eivät oikein välttämättä kohtaan. Kun grillikausi täysillä alkaa , simpukkakausi on jo lähes loppu.

   Haaveilemme kotimaisesta parsasta, mutta sen kanssa saa olla aika kärkyillä, että saa käsiinsä. Oikea aika ja oikea paikka. Ehkä tänä kesänä!

 3. Kuulostaa mahtavalta ja nuo kuvat on niin ihanan maalaisranskalaisia jotenkin 🙂

  Ihan mahtava yhteistyökuvio, vihreä muna kiinnostelee joten odotan teidän postauksia aiheesta kovasti!

  1. Maalaisranskalaisia! Häme, tuo Suomen Burgundi 😀 Kiitos Hanna.
   Ja joo, ihan mahtava on, hauskaa päästä testailemaan oikein kunnolla!

 4. Simpukoita näkyy meidän ruokapöydässä valitettavan harvoin ja täytyy kyllä myöntää ettei kyllä koskaan ole tullut mieleenkään grillata niitä, vaikka grilli kuumenee meillä ympäri vuoden. Tietämätön kiittää valaisemisesta :).

  Innolla jään myös odottamaan kokemuksia munagrillauksesta!

  1. Te teettekin vain kaikkea monipolvista ja insinööristaitoa vaativaa grillaamista! Eihän silloin tämmöinen heitä grilliin -vaihtoehto edes käy mielessä 😉

  1. Äkkiäkös niitä pyöräyttää, vaikka tänään! Ei nyt ehkä ihan lounaaksi kesken työpäivän, mutta vielä näyttäisi grillaussäätä riittävän illallekin.

 5. Mahtava simppeli mutta herkullisen kuuloinen resepti! Itsellä on tuo simpukoiden grillaus jäänyt kokeilematta, useimmiten kun grilli kun tosiaan odottaa talviteloillaan loppukevääseen saakka.

  1. Nyt pääsiäiseksi grilli tulille! Tämä simppelimmäksi ei tosiaan pääse ja sitruunat ja yrtit kirkastetussa voissa nostavat jutun vielä seuraavalle asteelle.

 6. Siis mistä nuo simpukat kannattaisi hankkia? Kelpaako Lidlin pakasteallas, jos lähiruokakysymys ei ole se päällimmäinen. Tässä ei parane liikaa lähiruoasta vaahdota, kun hiiletkin tulee jostain Etelä-Amerikasta. Pakkohan tämä simpukkajuttu on testata kuitenkin vaikka jo huomenna.

  1. Kyllä mä lähtisin vielä tuoreisiin sinisimpukoihin, kun niitä todennäköisesti vielä saa: isojen markettien kalatiskeiltä tai hallien kalakauppiailta.

   Todennäköisesti pakastetutkin toimivat, sulatettuna ja grilliin lyötynä. En ole kokeillut, mutta luultavasti vähän kärsii mehevyydessä: näiden hienous on siinä, ettei ne ole ollenkaan kuivia tai kumisia.

   Jos tuoreita ei löydy, tule vielä kertomaan miten pakastettujen kanssa kävi! Ja ps. minä ajattelin kokeilla huomenna yhden blogin erikoisen hyvänkuuloisia possuribsejä mielenkiintoisella kastikkeella 🙂

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: