Torstain drinkkivinkki: Raparperi-inkiväärisiirappi

Jatkan Marin viitoittamalla utuisen vaaleanpunaisella ja siirappisella tiellä. Jotta homma ei menisi ihan hempeilyksi, hommaa terävöitetään tujulla jamaikalaisella inkiväärioluella, joka tarttui mukaan etnisestä kaupasta. Raparperi ja inkivääri on meinaan ihan BFF-kamaa, näin väitän.

www.kivistossa.com

Raparperi-inkiväärisiirappi

(n. 5 dl valmista siirappia)

2 tuhtia raparperin vartta (n. 3 dl pilkottuna)
1 tlk (0,33) inkivääriolutta
n. 1 dl sokeria
1 dl vettä

tai

2 tuhtia raparperin vartta (n. 3 dl pilkottuna)
2 cm pätkä tuoretta inkivääriä viipaloituna
4 dl vettä
2-3 dl sokeria

Pese ja pilko raparperi paloiksi (saa olla isoa palaa). Lisää kaikki aineet kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä niin kauan, että sokeri liukenee. Keitä vielä 5 minuuttia, ja maista onko siirapissa makuusi tarpeeksi sokeria ja inkivääriä. Lisää halutessasi sokeria ja inkivääriä ja keitä muutama minuutti lisää. Ota kattila pois liedeltä ja anna siirapin jäähtyä ennen siivilöintiä pulloon. Valmis siirappi säilyy jääkaapissa ainakin kuukauden.

www.kivistossa.com

Siirappi sopii nautittavaksi sellaisenaan kuplaveden kanssa. Hempeän juoman terästäjäksi suosittelemme tujausta giniä ja tirausta limen mehua. Uskaliaimmat lisäävät mukaan myös kuivaa sherryä.

Advertisement

13 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Raparperi-inkiväärisiirappi

Add yours

  1. Minä tyhjään täällä pakastinta ja tein juuri tänään punaherukka- ja raparperisiirappia. Näitä syödään juodaan laiturinnokassa, kun säätiedotus lupailee niin lämmintä keliä. Hauskaa lomaa teille!

      1. Kuulostaa superhyvältä yhdistelmältä sekin! Pitää kurkata mitä marjoja pakkasesta vielä löytyy.

  2. Siis inkivääri ja raparperi on! Mutta voitko nyt valaista mua vähä tuon BFF:suhteen. En keksi kun Best F***ing Food? Ja millä sanalla on silloin paino?

    1. Nanna, Best Friends Forever. Liisa on oikeassa, nuo kaksi ovat kyllä superpari. Heti jos/kun meidän pihassa alkaa puskea raparperia, tämä menee kokeiluun.

      1. Kyllä se Jonna ihan varmasti puskee. Kivistössä tosin non ollut vähän valjut satovuodet, mutta penkin kohennuksen jälkeen näyttää hyvältä!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: