Torstain drinkkivinkki tiistaina – portviiniä ja seljankukkaa

Torstain drinkkivinkki tiistaina, lähestyvän vapun kunniaksi. Vielä ehtii hankkia tarpeet, jos haluaa nostaa juhlissa maljan pirteällä ja hienostuneella mutta helpolla cocktaililla. White Port and Elderflower soda - Kivistössä Foodblog www.kivistossa.comViime viikonloppuna saattoi olla ensimmäistä kertaa aamulla sukitta mökin räsymatoilla. Aurinko paistoi lämpimästi koko viikonlopun ja kasvimaan käännön lomassa haaveilin kesästä ja suunnittelin istutusjärjestyksiä. Selailin puutarhakirjoja ja lueskelin viime vuoden merkintöjä muistikirjastamme – sen tärkeyden kun vielä oppisi ja jaksaisi oikeasti tehdä hyvät muistiinpanot seuraavia vuosia varten.

Viime vuonna ilmestynyt Johanna Vireahon ja Sari Tammikarin Onnellisen puutarhurin vuosi sattuu muuten nykyisin useimmin käteen, kun haluan fiilistellä multaista harrastustamme. Kirja pullistelee tietoa mutta sen lukemisesta ei tule en osaakaan mitään -paniikkia, kuten joskus puutarhan jättiläisperusteoksista. Mukavasti kirjoitetun tekstin äärellä fiilistelijä saa hyvin tietoa ja ideoita, ja samalla nauttia kauniista kuvamaailmasta.

Kirjaa selaillessa siemailin aurinkoista iltapäivädrinkkiä. Kevään myötä Kivistön drinkkitarvehyllyyn ilmestyy aina kuiva valkoinen perusportviini. Siitä on moneksi kesän juomissa, ja tyypillisimmillään nautimme valkoista portviiniä tonicin kanssa. Nyt se kuitenkin sai uuden kaverin: seljankukkalimonadin.

Portviiniä ja seljankukkaa

1 annos

1/4 kuivaa valkoista portviiniä (esim. 0,5 dl)
3/4 seljankukkalimonadia (esim. 1,5 dl)
sitruunankuorikiehkura ja jäitä

Täytä jalallinen suurehko lasi jäillä. Kaada portviini jäiden päälle ja täytä lasi seljankukkalimonadilla ja sujauta mukaan sitruunankuorta. Sekoita ja nauti.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: