Torstain drinkkivinkki – Mint julep

Mint julep on klassikko, joka muiden tyylikkäiden cocktailklassikkojen lailla tekee uutta tulemistaan. Mint julepia juodaan erityisesti keväisin toukokuun alussa Kentucky Derbyssä, ja tarina kertoo, että kahden päivän tapahtumassa hierottaisiin minttua yli 210 000 juomaan.

Kivistössä ei ollut keväästä tai derbystä tietoakaan, kun raekuurossa mint julepit nautittiin, mutta hyvältä maistui yhtä kaikki.

www.kivistossa.comYksinkertaisessa cocktailissa on vain muutama ainesosa: mintunlehdet, bourbon ja sokeri. Ja jäämurskaa. Alunperin mint julep on tehty hopeisiin kuppeihin, mutta niiden puuteessa Kivistössä tartuttiin tavallisiin collins-laseihin. (Niitä hopeisia kuppeja pitää kyllä seuraavaksi hankkia, ihan julepeja varten.)

Mint julep

1 annos

4 cl bourbonia
8 mintunlehteä
1 tl sokeria
jäämurskaa

Laita minttu lasin pohjalle ja hiero lehdistä puunuijalla aromit esiin. Älä hakkaa lehtiä rikki, ettei maku kitkeröidy. Lisää sokeri ja bourbon. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Täytä lasi jäämurskalla ja sekoita sekoituslusikalla, kunnes lasi on jääkylmä ja huurteinen. Tuikkaa joukkoon cocktailtikku ja nautiskele.

ps. jäämurskaa saa jääpaloista kätevästi niin, että täyttää keittiöpyyhkeen jääpaloilla ja mäiskii pöytään tai lattiaan. Samalla purkautuvat työviikon paineet.

pps. tee kuten sanon, älä kuten kuvaan. Kivistössä loppuivat jäät vaihteeksi kesken. Kyllä tuollakin jäämäärällä kuitenkin pärjättiin hyvin!

Advertisement

14 thoughts on “Torstain drinkkivinkki – Mint julep

Add yours

 1. Tätä drinksua täytyy kokeilla! Mintutkin nousevat jo lupaavasti maasta. Jäämurskapussit ovat muuten myös käteviä, varsinkin kun lukee ohjeen miten jäädytetyistä pusseista saa murskan ulos 😉

  1. Hullukasvuisen mintun tuhoamiseksi tarvitaan kaikki keinot käyttöön! Maksasta viis 😉

   Murskapussit ovat käteviä. Meillä ongelma on ehkä enemmänkin se, ettei niitä ikinä muisteta täyttää.

   1. Meillä on onneksi aika monta mojitoihin menevää naapuria, joten kaikkea minttua ei tarvitse itse tuhota 🙂

 2. Himpura, miksen mä tätä ole koskaan maistanut, kuulostaa toimivalta! Mintusta kun vielä yleensä saa hurjasti satoa, eikä mojitoakaan _aina_ jaksa juoda… 😉

 3. Ah mint julep on ihanaaaaah! Mäkin haluun ne julep-kupit, mutta ensin on ostoslistalla täydelliset martinilasit.. en kyllä ehkä koskaan löydä niitä.

  1. Bourbon-juomat, peukkua! Täydellisiä cocktail-tarkoituksellisia laseja on yksinkertaisesti aika mahdotonta löytää. Olemme päätyneet pitkälti yksilöiden keräämiseen kirppareilta, kun sarjojen hankkiminen ei onnistu..

 4. Mint julepia en ole (vielä) maistanut, mutta miten ihmeessä mintut saa kasvamaan hullun lailla? Ei mulla suostuneet viime vuonna edes itämään ja nytkin itävät aika nihkeän näköisesti. Höh. Onkohan mintulla jotain minua vastaan… 😉

  1. Me olemme ostaneet sellaisia terhakoita valmiita taimia ja ne ovat aika tehokkaita kasvussaan! Viime vuoden heräteostos suklaaminttu vaikuttaa aika pitelemättömältä..

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: