Torstain drinkkivinkki: Jääkaffe viilentää ja raikastaa

Saako helle sinunkin olosi yhtä veltoksi kuin neilikoille alla olevassa maljakossa? Ei hätää! Lasillinen jääkaffetta viilentää sisuskalut ja raikastaa nuupahtaneen yleisilmeen*.

www.kivistossa.com

Olin jotenkin aina ajatellut, että jääkahvi ei ole “mun kupillinen kahvia”. Soppa-Hanna teki taannoin vietnamilaista versiota (kondesoidulla maidolla) ja ajattelin, että kai sitä nyt sitten vois testata. Ja onhan se hyvää. Ihan tosi hyvää.

Jääkaffe (n. 2 litraa valmista kahvia)

125 gr tummapaahtoista jauhettua kahvia
2 l kylmää vettä

tarjoiluun: runsaasti jääpaloja, sokeria ja maitoa

Sekoita kulhossa kahvinpurut ja vesi. Anna seistä 8-12 tuntia, esimeriksi yön yli. Valuta siivilän ja harsokankaan tai suodatinpussin läpi isoon tölkkiin tai pulloihin. Valmis kahvi säilyy jääkaapissa n. viikon.

Täytä (iso) lasi jääpaloilla, kaada päälle kahvia 2/3 lasin tilavuudesta ja lisää sitten loput maitoa. Makeuta halutessasi 0,5 tl hienoa sokeria. Vietnamilaisessa versiossa maito ja sokeri korvataan kondensoidulla maidolla.

Kahvin voi valmistaa myös millä tahansa keittimellä ja jäähdyttää erikseen. Noudata silloin niitä vesi/kahvi mittasuhteita kuin yleensäkin käyttäisit kyseisellä keittimellä.

*Kuvan neilikoita ei ole yritetty virkistää jääkahvilla. Sen sijaan sillä virkistettiin juhlien väsyttämiä emäntiä, toimii!

Advertisement

14 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Jääkaffe viilentää ja raikastaa

Add yours

 1. Hmm, mä en jotenkin innostu _kylmästä_ kahvista, mutta tuo kondensoitu maito -versio kiinnostaa kyllä. Mikäköhän tässä on syynä, jäätee sen sijaan on musta aivan ihanaa. Wierdo mikä wierdo.

  1. No vähän sama vika on ollu mullakin aikaisemmin. Jotenki pelkkä ajatus kylmästä kahvista puistatti mutta kyllä se sit kuitenkin maistui vähän makeutettuna tosi hyvälle.

 2. Jääkaffe on niin ihanaa lämpimällå.Yleensä teen sen laittamalla kahvin ensin jääpaloiksi ,tulee sitä vaahtoa sillä tavoin:)

 3. Nyt rupesin miettimään että eihän tuo olekaan sitä tavanomaista jääkaffea vaan cold pressed coffee,josta mullakin on postaus parin vuoden takaa;D

  1. Jaa nekö on eri asia :D? Onko maussa suuri ero? Pitääkin seuraavalla pistää osa jääpaloiksi, hyvä vinkki!

   1. Hyvä tietää! Pitää testata vertailun vuoksi jäähdytetystä kahvista tehty jääkahvikin 🙂

 4. Vitsit, pitäis kokeilla. Näyttää kyllä hyvältä. Täällä kaikki kävelee litran kokoiset Starbucks jääkahvit kourassa. Mä en moiseen ole vielä ryhtynyt, ehkä pitäisi 😀

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: