Kesän paras bbq-kastike maistuu suklaalta!

Tämä on kilpailureseptimme Fazerin ja Vallilan herkkuhaasteeseen. Tietoa kilpailusta ja kisakumppanimme löytyvät osoitteesta www.fazer.fi/herkkuhaaste. Voit äänestää meitä 16. kesäkuuta asti, ja samalla osallistua arvontaan itsekin!

Pohdimme pitkään, millaisella reseptillä haluamme lähteä mukaan. Eniten pyörittelimme ideaa valuvasta, hekumallisesta suklaafondantista jollain kivalla tvistillä, vaikka laventelilla. Tai että ei ainakaan mitään väkisinväännettyä suolaista reseptiä.

Lopulta viikonlopuksi grillintäytteeksi hankittu possunlapa teki päätöksen puolestamme. Jotain täyteläistä, pyöreää ja hiukan terävää kastiketta se kaipasi seurakseen. Ahaaa! Suklainen chipotle-bbq-kastike! Ja nyt täytyy kyllä sanoa, että ei olisi paremmin voinut käydä. Kesän paras grilliruokakastike on tässä, ja se on tumma, täyteläinen, pyöreän terävä, kiiltävä. Täydellinen.

Chocolate and chipotle bbq sauce - Kivistössä Foodblog www.kivistossa.comSuklainen bbq-kastike

2 valkosipulinkynttä
1 iso salottisipuli
1,5 rkl öljyä
4 dl puristettua appelsiinimehua (n. 2 isoa appelsiinia)
2 chipotle-chiliä abodo-kastikkeessa
1 rkl chilien kastiketta
1 rkl paseerattua tomaattia
3 rkl punaviinietikkaa
4 rkl soijaa
3 rkl ruokosokeria
2 rkl hunajaa
1 tl sinappijauhetta
1 tl jauhettua korianteria
50 g Fazerin Premium leivontasuklaata (70% kaakaota)

Hienonna valkosipuli, salottisipuli ja chipotle-chilit. Kuullota sipuleita vähintään 5 minuuttia öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää sen jälkeen chipotlet ja appelsiinimehu. Sekoita ja lisää loput ainekset suklaata lukuunottamatta. Keitä kasaan keskilämmöllä noin 15 minuuttia.

Paloittele karkeasti puolikas levyllinen 70-prosenttista Fazerin Premium leivontasuklaata. Ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaa kastikkeeseen. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Nosta kastike takaisin liedelle ja keitä vielä noin viisi minuuttia. Säilytä jääkaapissa tiiviisti suljettavassa astiassa.

chipotle and chocolate bbq sauce - Kivistössä Foodblog www.kivistossa.com

Käytä suklaa-chipotle-kastiketta esimerkiksi grilliribsien tai kanansiipien maustamiseen. Voit myös tehdä kuten me, ja valmistaa kesän parhaita sämpylöitä riivitystä suklaapossusta: ota puolet kastikkeesta syrjään ja sivele loput  kypsentämisen loppuvaiheessa pitkään grillattulle porsaanlavalle ja riivi sitten liha. Sekoita syrjään otettua kastiketta lopuksi reilusti lihan kostukkeeksi ja tarjoa hampurilaissämpylöiden välissä.  Nautinnon kruunaavat esimerkiksi grillissä leivontakiven päällä paistetut itsetehdyt sämpylät!
Herkkuhaastetta voi seurata myös Vallilan ja Fazerin Facebook- ja Instagram-sivuilla:
Ja sitten vaan äänestämään!
Fazer_Vallila_Liisa_ja_Mari_Kivistossa_esittelykuva_lowres_450x450_numerolla1
Advertisement

13 thoughts on “Kesän paras bbq-kastike maistuu suklaalta!

Add yours

      1. Joo sitä äänestyssivua ei vissiin vielä oo saatu julkaistua. Ilmoitellaan Fb:n puolella, kun toimii!

    1. Kiitos Jonna! Sitä molea muuten sellaisenaan pyöriteltiin myös yhtenä ideana, mutta kun oli muutenkin tarkoitus kokeilla ylikypsyttää possua, päädyttiin grillaamaan. Oho, yllätys..

    1. No jee Elina! Meilläkin varmaan suklaakastike pulppuaa hellalla juhannuksen kynnyksellä 🙂 Tule kertomaan sitten, mitä tykkäsit!

  1. En ole muuten mikään suuri chipotlen ystävä, mutta suklaan kassa se kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta yhdistelmältä. Saas nähdä, jos jotakin tämäntapaista saisi vaikka kokkailtua tässä kesän grillikaudella!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: