Torstain drinkkivinkki – Raparperilemonade

Nyt ne on ihan tosissaan sesongissa, raparperit. Jopa Kivistössä vaikeiden raparperivuosien jälkeen. Siksipä suosittelemme tällä viikolla virkistävän kirpeää raparperilemonadea pienellä rosmariinin häivähdyksellä. Tai jos uskoo pullon etikettiä niin raparerilemonadea. Minä käytin tähän satsiin vain yhden rosmariininoksan ja maku jäi aika miedoksi. Siksi suosittelen laittamaan heti kättelyssä kaksi.

Ihan perinteistä raparperimehuakin pitäisi vielä keitellä, koska en ole sellaista koskaan tehnyt. Ja tietysti myös siksi, että se on hyvää. Jos siellä ruudun toisella puolella on löydetty hyvä resepti niin pistäkäähän jakoon!

www.kivistossa.com

Raparperilemonade* (n. 0,5 l)

5 dl pestyjä pilkottuja raparperinvarsia (n. 7 vartta)
0,8 dl sokeria
0,8 dl vettä
2 rosmariinin oksaa
1,5 dl sitruunanmehua

Laita kaikki muut aineet paitsi sitruunanmehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista muutama minuutti. Laita lämpö pienemmälle ja anna hautua vielä 5-10 minuuttia.

www.kivistossa.com

Siivilöi sokeriliemi kulhoon ja lisää sitruunanmehu. Kaada valmis lemonade puhtaaseen pulloon ja jäähdytä ennen tarjoilua. Kaada jäillä täytettyyn lasiin 1 osa lemonadea ja yksi osa tavallista tai soodavettä. Koristele juoma rosmariinilla ja sitruunaviipaleilla. Voit myös terästää juoman halutessasi esimerkiksi tirauksella vodkaa.

Psst! Kurkkaa myös Marin lyömätön inkiväärilemonade ja inkivääri-raparperisiirappi.

*Alkuperäinen resepti The Merry Thought -blogista

Advertisement

6 thoughts on “Torstain drinkkivinkki – Raparperilemonade

Add yours

    1. Joo nyt kun katsoo ulos ei tee mieli paljoa muuta kuin kääriytyä sohvalle viltin alle ottamaan nokoset!

  1. Meidän “rapaperit” ovat edelleen niitä yhden tai kahden varren tapauksia, mutta saan yleensä ystävältäni kassikaupalla tuota kampetta. Nyt ei kyllä ehdi enää keitellä eikä uutella, sillä maanantaina starttaamme reissuun, ajatukset on jo ihan muilla mailla 😀
    ps. meillä oli se teiltä “lainattu” lusikka mukana, kun kävimme viime viikonloppuna Helsingissä, kotimatka ei kuitenkaan mennyt ihan Kivistön kautta:D

    1. No ei kai sitä nyt reissun alla ruveta mehustamaan. Ihanaa reissua teille, kiva että lusikkakin pääsi minilomalle Helsinkiin ;)!

    1. Rosmis ja raparperi on kyl kavereita. Ja sitten kun tulis vielä vähän lämpimämpi, että ssis nauttia tän viilentävästä raikkaudesta!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: