Torstain drinkkivinkki: kukkakimppu kannussa

Summery punch with white Lillet, elder flower, rhubarb, lemon and club soda

Juhannuksena saa hempeillä oikein olan takaa. Juhannusruusut, koivunoksat, mansikat, täytekakut ja kukkamekot, eikös? Vaikka meillä perinteisesti naapuri soittaakin juhannuksena n. 48 tuntia putkeen aivan täysillä _pelkkää_ Frederikiä, juhannustunnelmaan pääsee tällä kukkaisalla kannujuomalla.

Juoma sekoitetaan suoraan tarjoilukannuun, ja sen pohjana toimii suosikkimme, bordeaux’n viineistä ja sitruslikööreistä sekoitettu aperitiivi Lillet. Juomaan makeutta ja sävyjä tuovat seljankukkamehu ja raparperisiirappi ja se maustetaan tilkkasella giniä, sitruunaa sekä hippusella laventelia. Kaikki kruunataan tietysti syötäväksi sopivilla kukilla ja nautiskellaan herkimmistä laseista, mitä kaapista löytyy. Tämän myötä leppoisaa keskikesän juhlaa jokaiselle!

Kukkea Lillet-booli

n. 1,2 litraa, 6-8 hengelle

3 dl valkoista Lillet’ä
1 dl giniä
1 tl kuivattuja laventelinkukkia
1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)
0,75 dl seljankukkamehutiivistettä
1 dl raparperisiirappia (esim tätä) tai raparperimehutiivistettä
soodaa ja jäitä
syötäviä puhtaita kukkia koristeeksi (esim. ruusun terälehtiä ja orvokkeja)

Murskaa kämmenen pohjassa laventelinkukkia ja sekoita giniin. Anna uuttua noin 15 minuuttia. Kaada noin 1,5 l vetoisen tarjoilukannun Lillet ja siivilöi gini päälle. Sekoita joukkoon mehutiiviste, siirappi ja sitruunamehu.

Täytä kannu jäillä ja pidennä soodalla. Koristele kukkasin ja skoolaa kesälle – oli sää mikä hyvänsä!

Juhannusjuoma

PS Lillet’ä (kavereiden kesken Lillukkaa) saa Alkon tilausvalikoimasta sekä muutamista myymälöistä, ainakin Helsingin Kannelmäestä, Stockmannilta ja Arcadiasta ja Raision Myllystä. Laventelia taas löytää ranskalaisia herkkuja myyvistä puodeista ja joistain maustekaupoista.

PPS jos et enää ehdi Lillet-kaupoille, kokeile sen sijaan vaaleaa portviiniä! Varaudu lisäämään portviiniversioon hiukan makeutta esim. raparperisiirapilla.

PPPS Masutoaitemu-Riittakin ryhtyi hempeilemään juhannuksen drinkkivinkissään.

Advertisement

12 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: kukkakimppu kannussa

Add yours

 1. Ihanan kuuloinen PINKKI juoma! Lillet ei ole tuttu, mutta koetan tihrustaa sitä keskustan Alkosta, haluan ehdottomasti maistaa.

  Ihanaa jussia Kivistön poppoolle!

  1. Kiitos! Ihana, kun kommentoit 🙂 Teilläkin näytti oikein inspiroivalta, kiva löytää yksi blogi lisää ravinnoksi ideointiin ja haaveiluun. Mukavaa jussia!

 2. Otan osaa tuosta Frederik-puolesta, ja voisin ottaa huikan tuosta kauniista kannusta. Aurinkoista juhannusta Kivistöön!

  1. Voisi se musiikki parempaakin olla – tai vähän hiljaisemmalla. Mutta asenteella pääsee pitkälle 🙂 Ihanaa ja herkkujentäyteistä juhannusta teillekin!

 3. Pitää tutustua tuohon Lilletiin! Ihana drinksu! Mulla olis sopivasti orvokin kukkiakin kun Lonnasta keräsin ja laventelikin ikkunalaudalla Melkein kukkii. Kaunista jussia söpöliinit!

  1. Kiitos Hanna! Valkoinen perinteinen Lillet on muuten sitten ehdottomasti parasta, vaikka uusi, käsittääkseni USA:n markkinoille alunperin suunnattu rose on niin muodikasta, että on löytänyt tiensä jo Helsingin baareihinkin.

   Juuri ihailin Instassa kuviasi Lonnasta. Sinne pitää suunnata asap! Erinomaista juhannusta sinnekin ihana!

 4. Wau! Nyt vasta huomasin tämän, kun oli kesän postaukset vielä lukematta. Onpa tosi kaunis juoma! Vielähän tässä on kesää jäljellä niin paljon, että tuollaisen ehtii itsekin loihtia!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: