Torstain drinkkivinkki: Anchor Brewing Companyn Liberty Ale

Ohhoh! Viikko vierähti juhannusta edeltävissä, sen aikaisissa ja jälkeisissä tohinoissa, ja yhtäkkiä on taas drinkkivinkin aika. Juhannuksena tehtiin muutama herkku, jotka ovat kameran muistikortin ja puhelimen muistiinpanojen syövereissä odottamassa dokumentointiaan. Niitä odotellessa voi tietysti siemailla jotain, joten saammeko esitellä yhden suurista suosikeistamme: Anchor Brewing Companyn Liberty Ale.

www.kivistossa.comLiberty Ale on eksynyt Kivistöön jo useampia vuosia sitten, ensimmäisen kerran varmaankin Liisan kauppakassissa. Viehättävä etiketti, sympaattisen oloinen panimo, kiva pullo ja korkki ovat tietysti mukavia etuja, mutta onneksi juoma itsekin on niin hyvää, että sen vuoksi viitsii lähteä Alkoon saakka.  Sitä on kaadettu lasiin useamman erilaisen ruoan kera: tasapainoinen ja raikas olut jaksaa itämaistyyppisen mausteisuuden ja kesällä se sopii erinomaisesti paitsi grillissä kypsyneelle liharuoalle, myös kesäsilakoiden, -sillien ja muiden rasvaisten kalojen seuraan.

Liberty Alea on kaulaetiketin mukaan pantu ensimmäisen kerran vuonna 1975 ja sitä pidetään joidenin lähteiden mukaan American Pale Ale -oluiden esikuvana. Oluen tuoksu on makea ja hedelmäisen sitruksinen. Maussa on raikkaita hedelmiä, sitruksisuutta ja humalaa sekä reiluhkosti katkeruutta – sen verran, että aloittelevana oluenjuojana en aikanaan tähän ihan ensimmäiseksi lämmennyt.

Nykyään, kun suu on tottunut jo hyvinkin reippaaseen katkeruuteen, tämä kiilaa helposti kärkikahinoihin, kun pitää miettiä varmaa ruokaolutta. Ja voi sitä pullollisen joskus ilman ruokaakin juoda. Onhan se niin sieväkin. Kivistö suosittelee.

 

 

Advertisement

10 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Anchor Brewing Companyn Liberty Ale

Add yours

  1. Tämähän on selvästi merimiehen olutta. Pitääskö yllättää IsoHoo? ( Yllättää? Tarkoitanko a) grillata jotain itämaista ja hakea kerrankin alkosta kunnon oluet kyytipojaksi vai b) juoda näitä tarpeeksi monta eli ns. itteni ympärikänniin kun IsoHoo on tulossa kotiin?)

  2. Tämähän on selvästi merimiehen olutta. Pitäiskö yllättää IsoHoo? ( Tarkoitanko a) grillata jotain namia itämaista ja hakea kerrankin Alkosta kunnon oluet kyytipojaksi vai b)juoda näitä ittekseen niin monta että oon ns. ympärikännissä kun IsoHoo saapuu meriltä?)

    1. Piti tulla jotain “järkevää” kommentoimaan mutta nyt nauran maha kippurassa sille mielikuvalle kun merimies saapuu kotio ja vaimo huutaa olkkarin sohvalta “YLLÄRIKHÄNNIIIIII!” 😀 😀

      PS. Monesti oon tätä olutta Alkossa sillä silmällä vilkuillut mutta jostain syystä suhteemme on jäänyt siihen. Pitänee ottaa se ratkaiseva askel.

  3. Nam, nam. Minut on myös opetettu pitämään Alen katkerasta mausta ja nykyään jopa pidän siitä. Tänään tuli maistettua mm. Hipster IPAa illallisella Half Moon Bay Brewing Companyssa.

    1. Sellaiseksi on helppo ruveta! Aloittaa kevyistä vehnäoluista ja kohta jo tajuaa että oluthan on hyvää – ja siinä se peli onkin sitten jo menetetty.

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: