Helppoa kuin heinänteko: kesäsilli

Kesäinen silli purkissa www.kivistossa.com

Kesällä usein paras ruoka on yksinkertaisinta. Hiukkasen salaattia, hyviä uuden sadon perunoita ja jotain kalaa – helpoimmillaan silliä. Kesäsillit ostetaan Kivistössä aika usein purkissa kaupasta, mutta juhannusvieraille valmista purkkikamaa ei kehdannut tarjota – mainehan siinä menisi, tulisivatkohan ne enää edes uudelleen kylään?

Niinpä tällä kertaa purkitettiin kesäsilli itse. Ja sepä ei ollutkaan mitenkään vaivalloista. Tarvittiin vain silliä, sitruunaa, yrttejä ja smetanaa. Suikaloitiin, pilkottiin ja kerrostettiin. Odoteltiinn vuorokauden verran, keitettiin uudet perunat ja nautittiin.

Tämä silli löytyi lähes sellaisenaan Helsingin Sanomien Ruokatorstain kesäliitteestä, Kivistössä lisättiin vain pieni sitruunaraikastus. Sitruunaisena sitä myös eteenpäin jaamme, sen verran se sai juhannuksen ruokavierailta kiitosta.

Kesäsilli purkissa

4 matjessillifileetä (2 pkt)
2 pientä purkkia smetanaa
nippu tilliä
nippu ruohosipulia
raastettua sitruunankuorta
mustapippuria

Leikkaa sillifileet haarukkapaloiksi ja hienonna yrtit. Notkista smetana vatkaamalla sitä hiukan haarukalla. Kokoa sillipurkki: lado purkkiin kerroksittain smetanaa, yrttejä ja sillipaloja. Pyöräytä aina sillien päälle hiukan mustapippuria ja raasta hiukkanen sitruunankuorta.

Kun purkki on täynnä, sulje se tiiviisti ja jätä huoneenlämpöön tunniksi maustumaan. Nosta vielä jääkaappiin kokonaiseksi vuorokaudeksi lepäämään.

www.kivistossa.com

 

 

 

Advertisement

6 thoughts on “Helppoa kuin heinänteko: kesäsilli

Add yours

    1. Mekin tehdään yleensä omia sillejä ja silakoita lähinnä jouluksi. Tämä oli sopivan yksinkertainen kesäkokeiluksi. Lopputuloksen ja vähäisen työmäärän perusteella suosittelen lämpimästi!

    1. Hahhaa, erinomainen tuumaus! En mäkään ole ollut, mutta epäilen että sanonta saattaa sisältää ironiaa.

      Mutta että oikeasti helppoa on tämä.

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: