Torstain drinkkivinkki: brasilialainen lemonade

Taas ne on tehny lemonadea! Tavallaan kyllä ja tavallaan ei. Vai miltä kuulostaa noin ens’alkuun kondensoidun maidon ja limen yhdistelmä?

Fudziboolin MM-kisoja on seurattu Kivistössä ahkerasti ja tällä viikolla drinkkivinkki hakeekin inspiraatiota Etelä-Amerikan helteistä. Meteorologit ovat uhkailleet hellerajan menevän viikonloppuna rikki kai lähes koko Suomessa, joten viilentävää juomaa tarvitaan.

www.kivistossa.com

Lähes kaikki internetistä löytyvät ohjeet kulkevat nimellä ‘brazilian lemonade’, vaikka juomaan käytetään sitruunan sijaan limeä (lemonade vs. limeade). Juoma on vähintäänkin erikoinen. Ihan heti en tulisi yhdistäneeksi limenmehua ja makeutettua kondensoitua maitoa drinkiksi. Yhdistelmä kuitenkin toimii yllättävän hyvin. Paksuhko rakenne ja kondensoidun maidon kinuskinen vivahde kirpeän limen kanssa saa suupielet nousemaan ylöspäin joka hörpyllä. Jos siis tykkää.

Ohje on oma tulkintani juomasta ja tavallisesta poiketen ohjeesta tulee n. kaksi lasillista. . Tuplamäärän tehdessä saat käytettyä lähes koko purkin kondensoitua maitoa eikä mitään mene hukkaan. Ylijääneen maidon voi käyttää esimerkiksi tähän Masutoaitemun helppoakin helpompaan jäätelöön. Se oli usein nähty vieras Kivistön jälkkäripöydässä viime kesänä.

Brasilialainen limeade (0,5 l)

1,25 dl limenmehua (n. 2,5 limeä)
vajaa desi kondensoitua maitoa
3 dl vettä
kourallinen mintunlehtiä
n. 1,5 dl jäämursketta
(8 cl vodkaa tai Koskenkorvaa)

Purista limenmehu suoraan blenderin kulhoon. Lisää loput aineet ja surauta sekaisin. Tarjoile välittömästi paahteisella terassilla. Rommikin voisi sopia tähän kirkkaan viinan sijaan, mutta sitten saatetaankin puhua jo ihan eri drinkistä.

Jäämurskaa voi huoletta lisätä enemmän niin saat juomasta paksumpaa. Lemonadea maistellessa tuli mieleen, että se sopisi hyvin hellepäivän jälkiruuaksikin. Kylmää juomaa on kiva siemailla auringossa aterian päätteeksi eikä tarvitse pelätä ähkyä. Ja nyt sitten sitä aurinkoa odottamaan.

Advertisement

8 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: brasilialainen lemonade

Add yours

 1. Oi, kuinka pidän tästä ajatuksesta! Lopun kondensoidun maidon voi myös lorauttaa seuraavana aamuna vietnamilaisen jääkahvinsa sekaan 🙂
  Mä uskon vahvasti, että kesä tulee NYT.

  1. Se on muuten totta! Miten ei tullu mulla mieleen toi kahvivinkki. Mä uskon kans vahvasti, että se tulee nyt ja jatkuu semmosena miellyttävänä aina elokuulle asti :).

 2. Nyt on kyllä mielenkiintoinen juoma! Tämä toivi varmasti mukavan oman vivahteensa sinne kotisohvalle jalkapallokatsomoon:))

 3. Dominikaanisessa tasavallassa käytettiin kondensoitua maitoa myös appelsiinimehun seassa. Koska en voinut millään riskeerata ihanaa tuorepuristettua appelsiinimehua, otin sen ilman maitoa. Eli en ole maistanut sitä, mutta kotona voisi kokeilla!

 4. Teillä oli eilen varmaan vähän apeat tunnelmat ainakin osalla fudzibool-katsomoa. Eilen oli menoa, eikä pystynyt katsomaan matseja, mutta kai noiden seuraavien osalta on liimauduttava sohvalle…

  Olen hiukan epäluuloinen, mutta koska Kivistön drinkeillä ei pääse menemään pieleen, on kai tämäkin testattava avoimin mielin. En ole nimittäin koskaan kai itse ostanut purkillista kondensoitua maitoa…

  1. Kisakatsomo oli eilen jakautunut osittain Hämeeseen ja Helsinkiin, joten pahin pettymys ja jännitys oli täksi päiväksi laantunut. Etenkin nyt kun kesä on ihan oikeasti saapunut, niin rohkeasti vaan kokeilemaan! Ei sitä määräänsä enempää voi juoda mutta lasillinen maistuu just sopivan eksoottiselta. Tänään tehdään uus satsi 🙂

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: