Torstain drinkkivinkki: virkistävä akvaviitti

Helteenhän se on laittanut. Eipä valitella. Kivistöstä 1/4 on lomalla – minä siis – ja nautiskelee vihreästä, lämmöstä ja hiljaisuudesta vaihtuvien vieraiden ja viikonloppuisin oman väen kanssa.

Rytmi alkaa asettua paikalleen ensimmäisen lomaviikon puolessavälissä. Aamulla syödään mansikoita, hedelmiä ja jugurttia. Puuhastellaan vähän, poistetaan varkaat tomaateista. Luetaan. Lounas on jotain keveää, joka maistuu kesälle: salaattia, tomaattia, sipulia, herneitä. Sen jälkeen voi käydä lähikantarellimättäät läpi illan sienikastiketta varten.

Noin neljän aikaan sekoitetaan joku hyvä ja raikas iltapäiväcocktail ja nautitaan se ulkona hellehattu päässä. Sitten taas luetaan, pällistellään, lämmitetään saunaa. Illalla salaatti tai jotain pientä grilliin. Kuumuuden laskettua vettä kesäkukille, ehkä vähän kasvimaan kitkemistä ja vähitellen sisälle unta odottelemaan.

Tämän iltapäiväcocktailin sekoitin drinkkiyleisöstäni kriittisimmälle. Hyvälle ystävälleni, kummityttöni äidille ja myös entiselle kollegalleni ja baariesimiehelleni, kun joskus työskentelimme Helsingin yössä. Back in the days. Kyllä se sen hyväksyi, voin minä sen siis julkaista. Iltapäiväcocktailiksi tai aperitiiviksi. Ja muistiin rapujuhlia silmälläpitäen. Tilliakvaviittia erityisesti suosittelen, tavallinenkin käy.

Dill aquavit and cucumber cocktail - Kivistössä foodblog www.kivistossa.com

Chill your dill

1 annos

4 cl tilliakvaviittia
3 cl limetin mehua
2 cl sokerilientä (1 osa vettä ja 1 osa sokeria keitettynä ja jäähdytettynä)
hiukan soodaa tai kuplavettä
2 kurkkuviipaletta ja tillinoksa

Sekoita akvaviitti, limetin mehu ja sokeriliemi jäiden kanssa. Siivilöi jäiden päälle grogilasiin ja pidennä pienellä määrällä kuplavettä. Koristele pitkittäin leikatuilla kurkkuviipaleilla ja tillillä.

Advertisement

4 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: virkistävä akvaviitti

Add yours

    1. Kiitos! Ja ei muuta kuin alkon kautta tekemään. Tilliakvaviitille löytyy mukavasti käyttöä viimeistään rapujuhlakaudella 🙂

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: