Torstain drinkkivinkki: Persikkamargarita grillin kautta

Grilled Peach Margarita - Kivistössä Foodblog - www.kivistossa.com
Kivistön taannoisten bloggaajailtamien jälkimainingeissa vaihtunutta tavaraa on kuskattu ympäri Suomea. Viimeinen tavara löysi taannoin kotiin, kun Campasimpukka ja Kammenpyörittäjä toivat Kivistöön lusikan (joka tosin ei itseasiassa ole meidän) ja suorittivat samalla oikeaoppisen seisomakyläilyn. Siinä suorituksen lomassa Campa kyseli, miten grillaukset sujuvat ja onko kenties grillattua drinkkivinkkiä luvassa.

No herranjestas, on kai! Grillaaminen saa hedelmien makeuden korostumaan, pehmentää hedelmälihaa ja karamellisoi makua. Niinpä sen on sovittava sellaiseen drinkkiin, johon käytetään hedelmä kokonaan. Päätimme siis iltana eräänä tehdä persikkamargaritan grillatuista persikoista.

Pidämme kirpeistä drinkeistä, joten pidimme sokerin määrän maltillisena – grillikin kun sitä makeutta oli jo tuonut. Voit kuitenkin helposti tuplata halutessasi sokerin ilman, että juomasta tulee ätläkkää.

Grillattu persikkamargarita

1 drinkki

1 persikka
4 cl tequilaa
2 cl limetin mehua
1 cl sokerilientä
kourallinen jääpaloja

Kuumenna grilli noin 200 asteeseen. Leikkaa persikka halki ja poista kivi (erityisen helppoa tämä on littanassa ns. donitsipersikassa, kun sen halkaisee pitkittäin). Laita hedelmä leikattu puoli alaspäin grilliin ja grillaa, kunnes pinta on ruskistunut ja hedelmä hieman pehmentynyt (n. 2 min). Grillaa vielä 2 minuuttia toiselta puolelta ja nosta jäähtymään. Vedä jäähtyneestä hedelmästä kuori pois.

Laita hedelmä, tequila, limetin mehu, sokeri ja jääpalat blenderiin ja aja tasaiseksi ja kuohkeaksi. Koristele lasi persikkarenkaalla.Grilled Peach Margarita - Kivistössä Foodblog - www.kivistossa.comps. eikö ole drinkkimittoja? Tavallinen shottilasi on tyypillisesti n. 4 cl ja sopii hyvin mitaksi kotioloissa.

pps. Kiitos kaikille kesäarvontaan osallistujille. Palkinnot voittivat Paula ja Peace ja voittajiin on oltu jo yhteydessä.

Advertisement

10 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Persikkamargarita grillin kautta

Add yours

  1. Kyllä kannatti tivata eilen tätä postausta 😀 Hyvältä kuulostaa grillattu drinkkinne!

  2. Uuh, tämän on pakko olla ihan jumalaisen hyvää! 🙂

    Jos en ole vielä muistanut kertoa, niin tykkään niiiin tästä teidän torstain drinkkivinkki -sarjasta. Toivottavasti se jatkuu pitkään!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: