Torstain drinkkivinkki: Maustettu snapsi rapujuhliin

Rapukausi on ollut käynnissä jo kohta neljättä viikkoa ja rapujuhliin liittyy myös tämän viikon drinkkivinkki. Pääsimme viikko sitten Juhan kanssa nauttimaan todella herkullisia rapuja Rukkoilan rantaan ja siellä äitini tutustutti minut maarianheinällä (hierochloe herba) maustettuun Koskenkorvaan.

www.kivistossa.com

Apteekeista löytää kyllä yhtä sun toista, mutta en olisi uskonut, että sieltä sentään rapujuhlien tykötarpeita haettaisiin (muuten kuin ehkä helpotusta seuraavan päivän olotilaan). Niin vain oli apteekin kassaneiti kysäissyt äidiltä onko rapujuhlia tiedossa ja myynyt kaksi putkiloa maarianheinää snapseja maustamaan.

Kyseessä on siis lähes sama heinä kuin millä puolalainen votka, Żubrówka, maustetaan . Apteekin ohjeissa ei kerrottu tarkemmin kuinka kauan juomaa tulisi heinällä maustaa. Äiti laittoi heinät pulloon vasta muutamaa tuntia ennen juhlia, joten maku ei ollut kovin voimakas. Koska putkilossa on melko runsaasti heinänkorsia, niillä voi myös koristaa snapsilasit ja samalla heinä maustaa juomaa lisää. Ja onpa tämä ihan hauska rapujuhlien tuliaisideakin!

www.kivistossa.com

Heinä tuoksuu voimakkaan kaneliselle ja sillä maustetusta viinasta saakin tosi kivan drinkin yhdistämällä se omenamehuun. Joku kuuma syksyinen totikin saisi tästä mukavan potkun – joskin näin helteiden jatkuessa suosittelen tuota kylmempää vaihtoehtoa.

Kuvan koskispullossa heinät ovat olleet reilun vuorokauden ja se on jo selkeästi värjäytynyt täysin kirkkaasta vihertävän keltaiseksi. Näppituntumalta antaisin heinien maustaa viinaa n. viikon ennen käyttöä ja ennen juoman kylmentämistä pakkasessa. Epäilen, että pakkasessa maku ei uutu juomaan niin herkästi.

Ps. Kurkkaa millaiset rapujuhlat Kivistössä viime vuonna vietettiin!

 

Advertisement

5 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Maustettu snapsi rapujuhliin

Add yours

  1. Tämä on meille tuttu juoma anopin kautta, hän paljon Puolassa matkailleena on tuonut joskus oikein itse keräämiään maarianheiniä ja sittemmin ostimme pullon tuota puolalaista viinaa. Ei vaan ole tullut avattua:)

  2. Hei, kerrotko ystävällisesti mistä apteekista ostit maarianheinää (Subrowkaa), paljonko se maksoi ja paljonko heiniä oli grammoissa putkilon sisällä. Eräs hesalainen proffa kiinnostui asiasta ja hänen kaverinsa (toinen proffa) voisi mahdollisesti aloittaa marianheinän koeluontoisen villjelyn täällä Itä-Suomessa. Laita mulle tuleemaan sähköpostia, please!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: