Torstain drinkkivinkki: Juokko nää pillillä piimää?

Vaikka toisen puolen sukujuureni ovat Oulun suunnalta, en osaa varmuudella sanoa pitääkö oululaisiin viittaava lausahdus piimän pillillä juomisesta paikkansa. Tällä viikolla Kivistössä kuitenkin juodaan pillillä piimää cocktailin muodossa. Ja voi tytöt ja pojat, että se on hyvää!

www.kivistossa.com

Karviais-piimäcocktail (1 annos)

1 keltuainen
1 valkuainen
4 cl piimää
4 cl karviaissiirappia*
4 cl giniä
jäitä

Laita keltuainen ja muutama jääpala sheikkeriin. Ravista vimmatusti n. minuutin ajan. Lisää sitten loput aineet ja kourallinen jääpaloja. Ravista uudelleen vimmatusti n. 20 sekunnin ajan ja siivilöi juoma sitten laakeaan martinilasiin tai pieneen pulloon niin kuin me teimme.

Tästä yhdestä annoksesta tulee aika reilunkokoinen drinkki, joten sen voi halutessaan jakaa myös kahdelle. Tosin se on niin hyvää, että luultavasti haluat juoda koko satsin itse.

* Karviaissiirappi syntyy keittämällä kahdesta desistä karviaisia ja kahdesta desistä vettä sokeriton mehu. Mehu siivilöidään kattilaan ja siihen lisätään 1 desi sokeria. Siirappia keitetään vain sen verran, että sokeri sulaa mehuun. Tästä määrästä siirappia riittää n. neljään drinkkiin.

 

 

Advertisement

14 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Juokko nää pillillä piimää?

Add yours

    1. Karviaisfrangipanetorttu kuulostaa ihanalta! Me tehtiin alkukesästä samantyyppistä raparperista ja se oli myös herkullista.

  1. Sormetkin näyttää siltä, että karviaisia on kerätty. Puolet minunkin juuristani ovat sieltä suunnalta, mutta miten minä en ole ikinä kuullut tuollaista sanontaa. Olen menossa viikonloppuna Ouluun, pakko tarkistaa tämän paikkansapitävyys.

    1. Koko sanonta tai sutkaus on oikeastaan kysymys, ‘ookko nää Oulusta, juokko nää pillillä piimää ja pelkääkkö nää polliisia?’. Ehkä se onkin enemmän ulkopaikkakuntalaisten vitsi 🙂

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: