Sienihullun haperosalaatti

Haperosalaatti - Ruokablogi Kivistössä www.kivistossa.comKukaan ei ole varmasti välttynyt huomaamasta, että metsät pullistelevat tatteja. Ne eivät kuitenkaan ole ainoita sammalmättäillä kuikkivia herkkuja. Kivistössä onkin päätetty tänä vuonna tutustua hiukan haperoihin – noihin aliarvostettuihin ja usein satoisiin sieniin.

Ruoanlaitto aloitettiin kangashaperolla, joita löytyi pilvin pimein läheiseltä kankaalta. Se on hyvin mieto sieni, jota voi mietoutensa vuoksi syödä myös kypsentämättä. Me teimme siitä raikkaan syksyisen salaatin Liisan kalapiiraan seuralaiseksi. Salaatin maku on miellyttävän miedon sieninen, kurkku ja kotimaisen omenan happamuus tuovat siihen mukavaa pirteyttä ja etikkakurkku puolestaan luonnetta.

Kangashaperosalaatti

Lisäkesalaatti 6:lle

5 dl pilkottuja kangashaperoita
1 etikkakurkku
1 avomaankurkku
1-2 kotimaista hapanta omenaa
1 oksa timjamia tai sitruunatimjamia
1 iso kourallinen tai ruukku ruohosipulia
1,5 dl kermaviiliä
(2 rkl majoneesia)
2 tl Dijonin sinappia
ripaus suolaa ja mustapippuria

Kuori avomaankurkku ja omenat halutessasi. Kuutioi kurkut ja omenat. Riivi timjaminlehdet ja hienonna ruohosipuli. Sekoita yrtit, kurkku- ja omenakuutiot ja sienet.

Sekoita kermaviiliin sinappi ja mausteet. Voit lisätä hieman majoneesia, jos haluat täyteläisempää makua. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja anna maustua kylmässä parikymmentä minuuttia.

 

Advertisement

14 thoughts on “Sienihullun haperosalaatti

Add yours

  1. Niin, ne ovat niin ihania kaikin puolin! Niiden löytäminenkin – puhtaiden ja täydellisten – käy parhaasta humalasta 🙂 Jonna, uskon, että se on sinussa. Uskon 100%sti.

   1. Se puutarhaihminen on semmonen, että se aina välillä väsähtää, kun pitää ottaa isoa (pientäkin varmaan) uutta pihaa haltuun, kun tuntuu että kaikki pitäisi osata NYT ja HETI kerralla. Onneksi vihdoin neljäntenä vuonna jo tietää, että sitten eläkkeellä voi opetella ne loput, joita ei ole siihen mennessä vielä ehtinyt.

    Tai siis en kyllä tiedä, onko se kaveri siellä kados-paikassa juuri siksi, mutta ajattelin nyt jo varuiksi lohduttaa 🙂

 1. Itse olen hullaantunut myös sienistä viime vuosina. “Opettele ainakin 1-3 uutta sientä vuodessa”-periaatetta noudattaen tämän vuoden opettelulistalla ovat olleet juurikin haperot, joten tämä resepti tuli kyllä tarpeeseen. 🙂

  1. Jes, kiitos linkistä! Sikurirouskua juuri toivoisin löytäväni – olisipa vain enemmän aikaa juosta metsissä. Jokasyksyinen ongelma: kaikki hyvä tulee samaan aikaan: omput, sienet, kriikunat, kurkut, punajuuret ja meillä on siellä maalla vain aina viikonloput aikaa.. Pitää jatkossa ottaa sienestys- ja säilöntälomaa 🙂

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: