Torstain drinkkivinkki: Viskimojito

Kas niin. Kivistönkin ryytimaa alkaa pikkuhiljaa tuottaa ylitarjontaa mintuissa. On piparminttua, tavallista ja suklaa- sellaista. Ja mihinpä muuhun sitä vajuttaisi kuin mojitoon. Tämä mojito aateloidaan soodan sijaan kuohuviinillä, ihanan posh!

www.kivistossa.com

Viskimojito (1 annos)

1/2 lime
kourallinen mintunlehtiä
0,25 dl sokerilientä
4 cl viskiä
jäitä
kuivaa kuohuviiniä

Yhdistä limen lohkot, sokeriliemi ja mintunlehdet esim. sauvasekoittimen astiassa, sellaisessa korkeassa. Survo puunuijalla niin, että limen mehu irtoaa ja mintunlehdet muussantuvat hieman. Lisää viski ja sekoita.

www.kivistossa.com

Täytä lasi jäillä ja kaada viskiseos lasiin. Täytä loput lasista jäähdytetyllä kuohuviinillä. Nautiskele sellaisenaan syysauringossa istuskellen.

Ps. Loppu kuohuviini toimii hyvin saunajuomana jos niikseen tulee. Tuli testattua. Öhöm.

Advertisement

12 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Viskimojito

Add yours

  1. Niinhän se sanonta taisi mennä, että koko saunailta voidaan mennä kuohuviinillä. Eiku ateria, eiku miten se menikään?
    Pitäiskö lämmittää tänään sauna, jo toisen kerran tänä vuonna?

    1. Onhan se aika paha vika. Sä tarviit vaan kunnon opastajan. En minäkään vielä neljä vuotta sitten tykännyt viskistä yhtään, mutta opettelin. Ensin maistelin vedellä lantrattuna ja sitten sellaisia pehmoisia viskejä ihan sellaisenaan. Suu tottuu yllättävän nopeasti. Ja sitten siihen tuleekin jo lähes himo. Konjakkiahan en edelleenkään juo.

  2. Meilläkin minttu kasvaa pääasiassa mojitoa varten.;D Viskimojito uppoaisi meillä ainakin miehelle. Ehkä myös minulle. Viskistä en kauheasti ihan sellaisenaan välitä, mutta joissain juomasekoituksissa menee sekä ruoanlaitossa, leivonnassa ja jälkiruoissa.:)

    1. Viskin maku oli tässä itse asiassa aika hento. Makuun vaikuttaa tietysti paljon se, mitä viskiä tässä käyttää. Tähän olisi varmasti sopinut joku hennosti savuisa viski, mutta sellaista ei tällä kertaa pullovalikoimasta löytynyt :).

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: