Torstain drinkkivinkki: Not So Bloody Mary

Bloody Mary on minun mielestäni yksi maailmankaikkeuden parhaita drinkkejä. Hei, melkein kuin cocktail ja lounas samassa lasissa, miksipä sitä ei rakastaisi? No, Liisa esimerkiksi ei rakasta. Ja onhan se tietysti aika tuhti paksuine tomaattimehuineen. Niinpä yhtenä yönä – illalla drinkkivinkkiä kiivaasti pohdittuani – jostain toisen tietoisuuden tilasta kesken unien pälkähti päähän ajatus: miksei Bloody Mary voisi olla kirkas?

www.kivistossa.com Bloody Mary with tomato water

Tämä cocktailin pohjana on tomaattivesi. Mm. Truly Kira -blogista tutun Kiran Auringon maku-kirjan tomaattivettä oli ollut jo pitkään aikomus kokeilla, niinpä se pääsi tulitestiin – tosin alkuperäisessä reseptissä olleen fenkolin jätin pois. Tomaattiveden valutteluun menee noin vuorokausi, mikään pikajuoma tämä siis ei ole. Mutta taatusti minkä tahansa illalliskutsujen keskustelun aihe, ei tule nimittäin heti mieleen tyylikkäämpää aperitiivia. Tein juoman vähäalkoholisena, jotta tomaattiveden luonne pääsee paremmin esiin.

Tomaattivesi (Hiukan muunneltuna Auringon maku-kirjasta)

1 kg kypsiä tomaatteja
1 sellerinvarsi
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
muutama oksa tuoretta oreganoa (Kirjassa 4 oksaa timjamia)
1 siemenetön ja kalvoton chili – laitoin vain vähän tulisen espelette-paprikan
2 tl sokeria
1 tl suolaa

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta karkeaksi. Nosta seos jääkaappiin n. 5 tunniksi maustumaan. Valuta sen jälkeen yön yli massasta harsokankaassa herkulliset makunesteet kulhoon. Yhdestä satsista riittää noin kuuteen Bloody Maryyn.

Bloody Mary tomaattivedestä

1 annos

10 cl tomaattivettä
1 cl sitruunaa
2 cl vodkaa

Kaada kaikki ainekset jäiden päälle sekoituslasiin ja sekoita lusikalla huolellisesti kylmäksi. Siivilöi pieneen mieluiten kylmennettyyn lasiin, koristele ohuella tomaatinlohkolla ja oreganolla tai oreganonkukilla ja lisää lasiin halutessasi jääpala.

Bloody mary2Muistakaahan muuten vähän varoittaa vieraitanne juoman luonteesta. Me unohdimme koehenkilöille kertoa, että luvassa ei ole mitään sitruunamehuisaa, kuplivaa tai hedelmäistä. Toinen otti askeleen-kaksi taaksepäin, toisella nousi spontaanisti ihokarvat pystyyn. Alkujärkytyksen jälkeen he antoivat kuitenkin ihan hyvät arvostelut.

Kira Åkerström-Kekkosen Auringon Maku-kirja on saatu arvostelukappaleena kustantajalta

Advertisement

11 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Not So Bloody Mary

Add yours

    1. No eipä monen päivän drinkit meilläkään arkipäivää ole. Mutta voisin tehdä helposti toistekin, jos olisi vaikka jotkin päivälliskutsut, se oli mun mielestä niin hyvää! Eihän se kuitenkaan ole aktiivista tekemistä, lähes yhtä helposti tuo tomaattivesi syntyy kuin se, että ostaa tomaattimehun ja laittaa sen jääkaappiin viilenemään yöksi. Siis lähes 😉

    1. Simppelikin on hyväksi! 🙂 Menin epäsimppelimmän suuntaan, jotta vesi olisi jo valmiiksi maustettua, eikä tarvitsisi liäsillä maustekastikkeita.

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: