Torstain drinkkivinkki: Kettukarkkia lasissa

Pihlajanmarjat ovat nyt todella pop. Tänä vuonna nautitaan oranssien marjojen ennätyssadosta ja sen kyllä huomaa, kun katselee marjaterttujen painosta notkuvia pihlajien oksia.

Halusin tehdä drinkin, jossa korostuu syksyisen hehkuva väri ja maku. Vasta tätä juttua kirjoittaessani tajusin, että juomahan maistui itse asiassa aika paljon kettukarkilta. Olisiko tässäkin klassikkoainesta?

Ginin kuiva maku saa lisäpotkua marjasiirapista, johon seuraavalla kerralla taidan laittaa vähän vähemmän sokeria, että pihlajan happamuus pääsee paremmin esiin. Omenasiideri toimii mikserinä todella hyvin tuoden juomaan juuri sopivan määrän kuplia ja syksyistä tunnelmaa.

Kettukarkkia lasissa (1 annos)

4 cl pihlajanmarjasiirappia*
4 cl giniä
kuivaa omenasiideriä
jäitä

Täytä pitkä lasi jäillä. Kaada jäiden päälle ensin gini ja sitten siirappi. Täytä lasi lopuksi omenasiiderillä ja koristele halutessasi pihlajanmarjoilla.

www.kivistossa.com

*Pihlajanmarjasiirappiin tarvitset 2 dl riivittyjä marjoja, 2 dl vettä ja 1 dl sokeria. Keitä miedolla lämmöllä kunnes marjat pehmenevät. Survo marjat rikki puunuijalla ja siivilöi siirappi toiseen kattilaan. Keitä halutessasi kasaan vielä muutamia minuutteja. Jäähdytä.

Advertisement

22 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Kettukarkkia lasissa

Add yours

  1. Kuvia ottaessa oli jotenkin extrahyvä fiilis :). Jos mulla ei alkais olla pienoista kisaväsymystä mitä tulee säilömiseen, niin keittelisin varmaan vielä omenapihlajanmarjamehua ja hilloa.

 1. No nyt on drinkit kohdillaan! Synny jo vauva, että saan vähän giniä!
  Säilyyköhän toi siirappi kuinka jos keittelis jo joululahjoiksi? Luulis, että tuolla happamuusasteella ja sokerimäärällä säilyy jos steriilisti ja ilmatiiviisti kuumana pullottaa?

  1. :D!

   Kyllä mä uskoisin, että se säilyy jos tosiaan huolehtii pullojen puhtaudesta ja ilmatiiviydestä. Se mitä siinä saattaa tapahtua on siirapin muuttuminen hyytelöksi, kun pihlajanmarja on niin hapan. Mun erästä ei jäänyt säilöttäväksi asti niin en valitettavasti osaa täydellä varmuudella sanoa.

 2. Onpa houkuttelevan näköine drinksu. Pihassa kasvaa pari pihlajaakin, joten pakko varmaan kokeilla. Olen kyllä kieltänyt lapsia riipimästä marjoja puista, koska ne ovat lintujen ruokaa, joten täytyy varmaan käydä keräämässä marjat pimeän aikaan 🙂

 3. Ihana drinkki ja just sopivasti olis pihlajanmarjojakin pikkupussillinen jääkaapissa viikonlopun mökkireissulta. Mun piti tehdä niistä pohjolan kapriksia mutta kyllähän nyt tykötarpeet cocktailiin voittaa jotku kapriksat sata-nolla.

 4. Ihan kuin tequila sunrise! Pitää ehkä laittaa tämäkin joskus testattavien listalle, voi sitten kerätä pihlajanmarjoja omaankin käyttöön samalla, kun hakee niitä Helga-papukaijalle. Ja mikä parasta, voi kaikille kyselijöille sanoa, että Helgallehan minä näitä vaan! 😉

 5. Hei! Mukava blogi. Meillä on aina hyvinä pihlajanmarjavuosina se ongelma, että marjat ovat todella huonolaatuisia. Niissä on niin paljon mustaa mähjää ja ruskeita marjoja, että perkaaminen on todella iso homma, eikä mitään meinaa saada kasaan. Olen huomannut että puistoissa marjat ovat paljon parempia, mutta asutaan aivan korvessa kaukana kaikista puistoista. Oman pihan pihlajat on istutettu kauan sitten suoraan saviseen peltoon ja niiden marjat ovat samalla tavalla huonoja kuin ympäröivissä metsissäkin. Ylhäällä on kyllä hiukan paremmat, se on totta. Pihlajanmarjamehu on niin hyvää, että jos vain marjat olisivat parempia, niin keräisin niitä vaikka kuinka. Yksi satsi mehua on tehty. Kiva olisi kokeilla pihlajanmarjasiirappiakin.

  1. Sama ongelma on meilläkin. Kivistön oman pihan puut tuottavat vain rupisia marjoja. Mielellään niitä säilöisi enemmänkin 🙂

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: