Torstain drinkkivinkki: Tottahan toti

Puolivitsikkäästä otsikosta onkin hyvä siirtyä suoraan asiaan. Kuulaan viileitä syyspäiviä ei voi hehkuttaa liikaa ja sellaiseen päivään tämä toti sopii oikein mainiosti. Kun on viettänyt pihalla puuhaillen useamman tunnin, saattaa nenänpäätä jo vähän kipristää. Kuuma toti lämmittää kylmettyneet kädet ja saa viimeistään muutaman kulauksen jälkeen posket hehkumaan.

Inspis tämän viikon drinkkivinkkiin löytyi Pinterestin kautta, Katie at the Kitchen Door -blogista. Etsin erityisesti sellaista drinkkiä, jossa käytetään salviaa. Kivistön ryytimaan salvia on nimittäin kasvanut melkoisen suureksi ja lehdet ovat vielä ihan käyttökelpoisia. Katie käyttää omassa drinkissään Meyer-sitruunaa, johon en ole vielä Suomessa törmännyt. Jenkeissä sitä hehkutetaan ruokablogeissa aina kovasti, joten jos satutte siihen täällä kaupassa törmäämään, niin vinkatkaahan meille!

www.kivistossa.com

Salvialla ryyditetty rommitoti (1 annos)

1 rkl hunajaa
1,25 dl vettä
3-4 salvianlehteä
1-2 tl sitruunanmehua
4 cl tummaa rommia

Laita hunaja, vesi ja salvianlehdet kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä viitisen minuuttia välillä sekoitellen. Seoksen ei ole tarkoitus kiehua, ainoastaan kuumentua ja maustua. Ota kattila pois liedeltä ja poista salvianlehdet. Kaada hunajavesiseos esilämmitettyyn lasiin tai mukiin. Tiristä päälle sitruunanmehu ja rommi, sekoita ja. koristele halutessasi sitruunaviipaleella ja salvianlehdellä.

Kivistön tumman rommin varastot hupenivatkin tähän juomaan. Pitää varmaan lähettää Mari ja miehensä taas rommin alkulähteille Karibialle varastoja täydentämään. Tuskin pistäisivät pahakseen..

Advertisement

7 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Tottahan toti

Add yours

    1. Joku kauppias vois nyt ottaa tästä kopin. Tai ei kai siitä olisi haittaa kysäistäkään omalta kauppiaalta josko niitä olis mahdollista saada valikoimiin!

      1. Ikävä kyllä Meyer sitruunan ilmestyminen jatkossakin Suomeen voi olla aika epätodennäköistä,sillä kyseinen sitruuna on kovin herkkä,johtuen siitä että sillä on superohut kuori,eikä se oikein kestä kuljettamista.

  1. Toivottavasti joku keksii jonkun hyvän tavan kuljettaa niitä tosi hellävaraisesti Suomeenkin asti,sillä Meyer-sitruunat ovat mielettömän ihania:)

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: