Torstain drinkkivinkki: Mustikkaginillo

Mustikkacocktail

Käväisin muutama viikko sitten syyslomailemassa valtameren takana. Kuten kaikilla mahdollisilla reissuilla, nytkin tarttui lapaseen jos jonkinmoista juoma- ja ruokalehteä. Yhdellä niistä oli minulle valtava ilouutinen: hillot hiipivät cocktail-maailmaan pyreiden ja siirappien rinnalle ja USA:n suurimpien kaupunkien hoteimmissa baareissa kehitellään jos jonkinlaista hillodrinkkiä.

Hilloa cocktaileissa.

Ihmiset. Sehän on hienoista hienointa.

Ainakin hillohullulle cocktailhaukalle.

Ravistelin salamana Kivistöön päästyäni yhden, ja joo-o, ei valittamista.

Bitterit pitävät edelleen pintansa ja kieli pitkällä odottelin, että löytäisin niitä paikallisista juomakaupoista. Tavallisen kaupan hyllyllä oli kuitenkin vain klassikkoja, Peychaudia ja Angosturaa, ja ainoa löytämäni mixology-kauppa oli suljettu sopivasti lomien vuoksi – vaikka niin olisin ollut juuri sillä hetkellä valmis ostamaan kaupan tyhjäksi. Niinpä keräsin kassiini klassikot ja tilaan muita verkkokaupasta, kunhan ehdin. Tätä juomaa Peychaud ryhdisti mukavasti, ja Angosturakin sopii (sitä löytyy Alkoista) mutta drinkki onnistuu erinomaisesti myös täysin ilman bitteritippoja.

www.kivistossa.com Gin and Blueberry Jam

Mustikkaginillo

1 drinkki

4 cl giniä
1 reilu rkl mustikkahilloa
2 cl sitruunamehua
3 cl sokerilientä
(2 tippaa bitteriä)

Ravista kaikki ainekset jäiden kanssa ravistimessa. Siivilöi matalaan grogilasiin jäiden päälle. Koristele pienellä nokareella hilloa ja yrtin oksalla.

Hilloja on erilaisia. Tämä mustikkahillo oli itsekeitettyä, eli hyvin marjaista eikä kovin ätläkkää. Jos hillosi on kovin sokerista, säätele makeutta mieluummin sokeriliemen määrällä. Hillon vähentäminen latistaa itse lopputuotetta!

Advertisement

13 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Mustikkaginillo

Add yours

   1. Samat sanat. Minä saan väännettyä drinkin kerran puolessa vuodessa ja täällä kilistellään joka torstai aina uudella. Ei ole reilua. Mutta tämä olisi sellainen, jonka valitsisin mieluusti drinkkilistalta. Mustikka toimii drinkeissä aina vaan ja sitä käytetään ihan liian vähän.

   2. Kiva kuulla, että maistuisi! Mulle mustikan lussuus voi olla helposti maitotuotteiden kanssa jopa hieman vastenmielinen. Tällaisessa sekoituksessa se mukavasti lempeyttää ärhäkkää giniä.

  1. Eikös! Sulla on varmaan kaapit väärällään mitä herkullisimpia ja eksoottisimpia hilloja: nyt vaan kehittelemään reseptejä!

   1. Ei yhtäkään hilloa kaapissa tällä hetkellä mutta granaattomenien kausi on parhaimmillaan;D Ja viikunoiden;D ja blogissa niistä tehty hillo ja sehän sopiskin vaikka….vodkan kanssa;D

 1. Testasin! Toimi oikein hyvin näin maanantaina toivottamaan mies tervetulleeksi töistä kotiin. Aion tehdä toistekin eri hilloja kokeillen ja korvata jälkkärin tällaisella juomalla.

  1. Kiva kuulla! Kyllä kelpaa maanantaina tulla töistä kotiin cocktailille. Hillodrinkeissä on kyllä loppumattomat mahdollisuudet. Testailen just alkoholittomia hilloversiota, siinäkin saa ihan uutta kulmaa juomiin!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: