Aamiaispasta

Sunnuntai-aamuna oli saatava jotain muuta aamiaiseksi kuin voileipää ja kahvia. Sain ahaa-elämyksen aamiaispastasta ja nopealla netin selailulla totesin, etten ollut yksin ideani kanssa. Kaivoin jääkaapista pekonia ja parmesania, kipaisin yrttipenkistä vähän timjamia ja ruohosipulia ja pistin pastaveden porisemaan. Tuossa tuokiossa oli aamiaista pöydässä, ja miten hyvää se olikaan!

www.kivistossa.com

Sen kummempaa ohjetta en kirjaa ylös mutta varaa kaappiin ainakin seuraavat aineet:

 • pekonia
 • parmesania
 • kananmunia
 • tuoreita yrttejä / kevätsipulia
 • (hyvää oliiviöljyä)

Lyhykäisyydessään sinun siis tarvitsee keittää pasta, paistaa pekoni, paistaa tai keittää munat ja silputa yrtit. Minulla on tapana viimeistellä pasta-annokset lorauksella hyvää oliiviöljyä. Tähän olisi sopinut chiliöljykin jos sellaista olisin tajunnut käyttää.

www.kivistossa.com

Minä ruukaan paistaa pekonin uunissa (mukavan kärytöntä puuhaa) ja murustelin sen sitten pastan joukkoon. Päälle keittelin uppomunat, jotka eivät tällä(kään) kertaa onnistuneet. Voit yhtä hyvin korvata uppomunan löysällä keitetyllä munalla tai pannulla paistetulla sunny-side-upilla. Tärkeää on, että keltuainen pääsee valumaan pastan joukkoon herkullisen tahmaiseksi kastikkeeksi.

Kylkeen vaan kuppi höyryävää kahvia tai teetä ja son siinä. Hyvää viikonloppua!

Advertisement

14 thoughts on “Aamiaispasta

Add yours

 1. Mutta nythän on vasta lauantai. 🙂
  Uppomunia en ole itse testannut, mutta törmäsin netissä ohjeeseen, että ne kannattaa keittää pienessä pakastuspussissa tai vastaavassa, jonka tietysti täytyy kestää keittämistä. Pussi ei ilmeisesti vaikuttanut muuten kuin että se muna pysyy riittävän koossa keittämisen ajan.

 2. Tästä ohjeesta on ihan pakko tykätä! Ja meillä paistetaan myös pekonit uunissa: ei käryä, rasvaa pisin liettä tai epätasaisesti paistuneita siivuja.. Rentoa ja aurinkoista viikonloppua Kivistöön!

  1. Myönnettäköön, että kello taisi olla jo lähempänä yhtätoista, kun tätä pastaa nautittiin :). Hereillä oltiin kyllä oltu mutta kukaan ei jaksanut laittaa aamiaista pöytään aikaisemmin.

 3. Mielettömän kiva idea, tällainen pastahiiri tykkää! 🙂 Uppomunat on ihan parhaita, ja maku on aina hyvä vaikka ulkopuoto vaihtelee! Tuohon voisin heittää jääkaapista vielä babypinaattipussin jämät.

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: