Torstain drinkkivinkki: kurkku-inkiväärigini

Ron Jeremyn naamat pikselöidään, mutta Kivistön torstain drinkkivinkki se vaan porskuttaa. Tällä kertaa vinkataan perusalkoholien maustamisesta. ‘

Baarimaailmassa on jo tovin tehty omilla uutoksilla uusia mielenkiintoisia makuja perusalkoholeihin. Kivistön idealistaan kirjasin pitkälti yli vuosi sitten ensimmäisen kerran “tee niitä uutoksia”, mutta projekti hautautui jonnekin kaikkien muiden projektien alle. Nyt USA:n itärannikon matkalla luettujen useiden erittäin mielenkiintoisten cocktaillistojen ja kauniiden uutossammioiden innoittamana ryhdyin vihdoin hommiin. Ensimmäiseksi testilistalle pääsi kurkulla ja inkiväärillä maustettu gini, joka löytyy jo pölyttyneestä alkuperäisestäkin idealistastani.

cucumber and ginger gin www.kivistossa.com

Homma on pääsääntöisesti hyvin helppoa: valitse alkoholi ja itseäsi kiinnostavat mausteet. Maunantajana voi olla hedelmiä, marjoja, chiliä, erilaisia mausteita, ihan mitä tahansa. Sain yhdeltä asiasta haastattelemaltani baarimestarilta maistettavaksi mm. mansikka-basilikatequilaa ja chili-kanelivodkaa.

Mitä pehmeämpi mauste, sen nopeammin maku uuttuu juomaan – mansikat hyvinkin alle viikossa, kurkku noin viikossa, kanelinen on valmista viimeistään kahden viikon päästä. Uuttumisen jälkeen juoman voi siivilöidä pulloon tai jättää sievänä uuttumistölkkiin, etenkin jos uskoo saavansa juoman konsumoitua pian tai vaikka tekee sitä juhliin.

Baarimestari kertoi trendin syntyneen baareissa, kun pohdittiin, miten halvoista bulkkialkoholeista saataisiin hyvää hintaa. Käsityön ja itsetehdyn leima myy ja katteet saadaan helposti kohdilleen halvoilla kauden marjoilla. Mikäs siinä, saman voi tehdä kotona – hakee peruspullon, jota ei muuten kehtaisi vierailleen näyttää, ja tekee juomasta kiinnostavan ja kauniin pienellä vaivalla. Olen ihan fani, tämä on hauska tapa saada erilaisia aromeja juomasekoituksiin, jotain pikkuisen ekstraa vaikka GT-lasilliseen.

Kurkku-inkiväärigini

1 plo giniä
1 pieni kurkku
4 viipaletta inkivääriä

Pese kurkku ja kuori se halutessasi raidalliseksi. Leikkaa suurehkoiksi palasiksi ja laita inkivääriviipaleiden kanssa pestyyn säilyketölkkiin. Kaada päälle gini.

Anna uuttua noin viikko: voit maistella, koska juoma on valmista. Siivilöi pulloon tai käytä suoraan tölkistä cocktailien pohjana.

Advertisement

10 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: kurkku-inkiväärigini

Add yours

 1. Kerrankin ehdin ennen sinua juomarintamalla. Inkivääriä olen uuttanut jo muutamaan otteeseen ja se toimii aina vaan.

  Luulen muuten ihan vakavasti, että tuolla Ron Jeremyn naamanpikselöinnillä tuli ratkaistua kerralla maan alkoholiongelmat. On se aina iloa seurata tätä Suomen alkoholipolitiikkaa. Olennaisiin asioihin keskittymistä viikko toisensa perään.

  1. Oletko uuttanut sen giniin? Inkiväärivodkaa olen suunnitellut, ja limen lehtiä vodkaan myös.

   Monta kertaa tämä alkoholikeskustelu on itkettänyt, Jeremy ja perustelut lähinnä jo naurattivat. Oikeasti – olennaisuuksia toisiaan! Ensi vuotta en odota sitten yhtään, ennustan ylilyöntejä ja ylilyöntien ylilyöntejä.

   1. Taisin sen aikanaan alunperin keksiä jonkin Farangin drinkin perusteella. Tekemättä vielä, mutta vahva pyrkimys toteutukseen.

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: