Kurpitsapannarit – keinoaurinkoa aamuun

pumpkin pancakes www.kivistossa.com

Nämä harmaat ja sateiset viikonloppuaamut vaativat lämmintä lohtua. Viime lauantaina nostimme kypsän pakkaspäivissä jäätyneen talvikurpitsan kasvimaalta sisään, ja tajusimme, että siitä on tehtävä sosetta heti. Se ei tulisi varastoitumaan kovin hyvin. Soseesta osa meni pakkaseen, osasta teimme aamiaispöytään keinoaurinkoa amerikkalaisten pannukakkujen muodossa.

Ohjetta kävin vakoilemassa The Pioneer Womanilta, mutta hänen ylitsepursuavan runsaiden lisäkkeidensä (voita, siirappia, makeaa kermavaahtoa, karamellikastiketta, pähkinöitä..!) sijaan tuunasin tarjoomuksiani hiukan yksinkertaisemmiksi ja raikkaammiksi. Taikinasta tulee komea: jos et ole ruokkimassa pataljoonaa, suosittelen puolittamaan. Tai pakastamaan ylijäänyt taikina ja käyttämään ensiapuna seuraavaa harmaata aamua vastaan.

Kaikki alkaa kurpitsasoseesta. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi ja paahda kuorineen 200-asteisessa uunissa, kunnes kurpitsa on kokeiltaessa täysin pehmeää – noin tunnin verran heittäen mahdollisesti vartin kumpaankin suuntaan, riippuen lohkojen koosta ja kurpitsalajistakin. Anna jäähtyä ja raaputa liha pois kuoresta. Soseuta esim. sauvasekoittimella.

pumpkin pancakes www.kivistossa.comAmerikkalaiset kurpitsapannukakut
Vaahterasiirappituorejuustoa, appelsiinia, pekaanipähkinöitä ja vaahterasiirappia

n. 8+:lle

7,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
3 rkl sokeria
1/2 tl kanelia
5 dl kurpitsasosetta
2 suurta kananmunaa
6 dl piimää

Sekoita suuressa kulhossa kaikki kuivat aineet. Vatkaa toisessa kulhossa piimä, munat ja kurpitsasose. Kaada piimäseos jauhoseokseen koko ajan sekoittaen. Lopputuloksen tulee olla paksua, mutta kaadettavissa. Jos taikina vaikuttaa liian paksulta, lisää hieman piimää tai maitoa.

Paista keskilämmöllä lettupannulla tai paistinpannulla voissa kullankeltaiseksi, noin 1 minuutti/puoli. Tarjoa haluamiesi lisukkeiden kanssa heti, kuumina ja kuohkeina.

Vaahterasiirappituorejuusto
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl vaahterasiirappia

Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja sekoita joukkoon siirappi.

Lisäksi
pekaanipähkinöitä rouhittuna
appelsiinia kalvottomaksi fileoituna
vaahterasiirappia

 

Advertisement

6 thoughts on “Kurpitsapannarit – keinoaurinkoa aamuun

Add yours

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: