Torstain drinkkivinkki: Klassikko-Sazerac (apinanaivojen sijaan)

Ajateltiin mennä Halloween-teemaisella drinkkivinkillä tällä viikolla. Oikein hankittiin kermalikööriäkin pieni pullo, vaikkei siitä kukaan oikein välitä – aika turhaahan sellainen makea litku on.

Sellainen ällö verinen apinanaivodrinkki oli tarkoitus tehdä: juoksettunutta kermalikööriä, grenadiinia vereksi ja sitä rataa. Ei se onnistunut, ällöä tuli, muttei oikealla tavalla. Niinpä keräydyttiin ruotuun ja tekaistiin klassikko. Herrasmiesten sikarikerho-klassikko.

Classic Cocktails - Sazerac www.kivistossa.comNiin kova klassikko, että oikeasta ohjeesta tietysti käydään kovaa vääntöä. Ei siis ainakaan saisi käyttää korvaavia alkoholeja, ja joidenkin mielestä ei saisi koristella sitruunakuorella, vaan vain käyttää sen aromaattisia öljyjä. Meillä ei ole ruisviskiä, mutta absinttia on. Sitruunasta käytettiin vain aromit. Peuchaudia on – kerron jo heti, että Alkoista ei sitten löydy, mutta ulkomaiset verkkokaupat myyvät. Joku on käyttänyt sen sijaan kokonaan Angosturaa, mutta noh, siinä menee meillä klassikkoraja. Angosturaa näkyy kyllä Peychaudin lisäksi käytettävän joissain ohjeissa.

Halloweenin kunniaksi: tee just miten itse lystäät, pääasiahan on hyvä cocktail!

Sazerac

1 annos

4 cl ruisviskiä (tai bourbonia sen puutteessa)
1 sokeripala
3 tippaa Peychaud-bitteriä
Absinttia (tai sen puutteessa anisviinaa, esim. Pernod)
Sitruunankuoriviipale

Sazerac tehdään perinteisesti kahdessa grogilasissa. Viilennä toinen lasi täyttämällä se jäillä. Tästä lasista juoma lopulta nautitaan.

Laita toisen pohjalle sokeripala ja kostuta se bitter-tipoilla. Murskaa sokeripala, lisää viski ja sekoita. Tyhjennä toinen lasi jäistä ja huuhtele se kokonaan pienellä määrällä absinttia. Kaada loput absintit pois ja kaada viskiseos lasiin. Purista sitruunankuori lasin päällä ja pyöräytä lasin reunat kuorella. Heitä kuori pois. Tai ole rebel ja koristele juoma sillä.

 

Advertisement

3 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Klassikko-Sazerac (apinanaivojen sijaan)

Add yours

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: