Popöverit popovereista

Maailmankirjat on nyt kuulkaa sekaisin, kun pannukakkukaan ei enää ole pannukakku.

www.kivistossa.com

Kivistössä testattiin popovereita eli vuoissa paistettuja pieniä pannukakkusia. Amerikkalaiset popoverit ovat sukua perienglantilaiselle Yorkshire puddingille ja ovat siitä kivoja, että näihin löytyy yleensä tarveaineet lähes kaikista kodeista ja niistä saa helposti sekä suolaisia että makeita versioita.

Nämä on helppo pyöräyttää vaikka kahvipöytään jos ei ole pakkasessa pullaa tai kaapissa vierasvarakeksiä. Suolaiset versiot syntyvät yhtä helposti ripottelemalla pintaan yrttejä ja juustoraastetta. Tai voipa nämä tarjota ihan sellaisenaankin esimerkiksi hillon kera. Kermavaahto tai nokare ranskankermaa on jo luksusta.

Tarvitset vain kananmunia, jauhoja, maitoa, sokeria, suolaa ja muffinssipellin. Amerikkalaisesta herkusta kun on kyse, päätimme luottaa ikonisen Martha Stewartin reseptiin.

Popoverit (n. 25 kpl)

3 munaa, huoneenlämpöisiä
3 dl täysmaitoa, huoneenlämpöisenä
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Lisäksi esim:
2 rkl tuoretta timjamia
0,5 dl juustoraastetta
1-2 tl kanelia
2 rkl hienoa sokeria
0,5 dl voisulaa

Laita uuni lämpenemään 230-asteeseen ja laita muffinssipelti kuumenemaan uuniin taikinan valmistuksen ajaksi.

Vatkaa munat ja maito isossa kulhossa. Lisää jauhot ja suola ja vatkaa sitten voimakkaasti kunnes taikina on paksua ja siinä näkyy ilmakuplia.

Jos käytät pinnoitettua vuokaa ei sitä välttämättä tarvitse voidella. Jos taas vuokasi on pinnoittamaton, suosittelemme huolellista voitelua, että popoverit varmasti irtoavat paiston jälkeen.

www.kivistossa.com

Täytä muffinssipellin kolot 3/4 täyteen. Jos teet suolaisia popovereita, ripottele tässä vaiheessa pintaan yrtit ja juustoraaste. Paista popovereita ensin 15-20 minuuttia riippuen muffinsipeltisi kolojen koosta. Isommat saavat paistua pidempään. Alenna sitten uunin lämpö 180-asteeseen ja paista vielä 15-20 minuutin ajan.

Ota uunista tulleet popoverit heti pois vuuasta ja tökkää reikä kunkin kylkeen terävällä veitsellä päästääksesi kuumat höyryt ulos. Näin popoverit pysyvät myös rapeampina.

Jos haluat tehdä kanelisokeri-popevereita sulata kakkusten paistuessa voi ja sekoita sokeri ja kaneli valmiiksi laakealla lautasella. Voitele juuri uunista tulleet popoverit voilla ja pyörittele sokerikaneliseoksessa.

www.kivistossa.com

Nauti heti ja vedä popöverit. Niin minä ja Marikin tehtiin.

Advertisement

10 thoughts on “Popöverit popovereista

Add yours

    1. Ne oli kyllä hyviä. Just sellaisia, että niitä poppailee suuhun yhden toisensa perään :). Ja sitten saattaa tulla popöverit.

  1. Olen vihdoin oppinut lukemaan ruokablogeja silloin kun syön, muutoin tulee paha mieli. Nää näyttää todella hyviltä, toimisivat varmasti myös brunssin osana.

    1. Juu, erinomaisia brunssitarjottavia ovat! Erityisesti tykästyin noihin suolaisiin versioihin, jotka visioin jo jonkun sopan kylkeen tai aperitiivin kanssa tarjottaviksi.

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: