Torstain drinkkivinkki: Lumipallo

Tällä viikolla drinkkivinkki vie ajassa taaksepäin 80-90-lukujen taitteeseen ja Kanariansaarten kuumimpaan lomakohteeseen Playa del Inglesiin, tuttavallisemmin Inklesiin.

www.kivistossa.com

Matkaan lähdettiin aamuvarhaisella ja muistelen, että aamiaiseksi syötiin loman kunniaksi nakkeja ja perunasalaattia. Äiti oli laittanut minulle ja siskolleni yöksi letit, että saatiin matkalle upea kiharakampaus. College-paita tungettiin ananaskuvioisten housujen kumpparivyötärön alle ja  lomatyyli oli valmis.

Makumuistoihin on jäänyt erityisesti pippuripihvi, joka oli silloin suurta herkkuani. Sitä taidettiin tilata hotellin läheisestä ravintolasta lähes joka ilta. Lomalla kun oltiin, piti tietysti käydä myös eksoottisilla drinkeillä. Tai ehkä drinkit juotiin ravintolassa ennen pihvejä. Muistan elävästi kuinka tarjoilijamme (joka varmaankin puhui suomea) nappasi pöydältä savukeaskin ja sytkärin ja teki siitä “kameran”, jolla otti kuvan minusta ja siskostani. Pieni Liisa oli haltioitunut.

www.kivistossa.com

Mutta siihen drinkkiin siis. Snowball eli lumipallo oli kova juttu tuon loman aikana. En kuolemaksenikaan muista, miltä se maistui saati sitten mitä se piti sisällään. Sen muistan, että se tarjoiltiin jalallisesta pyöreästä lasista paperipäivänvarjolla koristeltuna. Tänään tarjoilen teille päivitetyn (aikuisten) version lumipallosta, olkaa hyvä. Ohje löytyy myös BBC Foodin sivuilta.

Lumipallo (1 annos)

1 lime, mehu ja kuori raastettuna
3 tl sokeria
1 kananmuna
4 cl viskiä
ginger alea

Sekoita limen mehu, kuori ja sokeri pienessä kulhossa. Anna tekeytyä niin kauan, että sokeri liukenee. Seoksesta riittää useampaan drinkkiin.

Laita kananmuna, viski ja 1 rkl limemehuseosta sheikkeriin jääpalojen kera. Ravista huolellisesti ja siivilöi juoma pyöreäpohjaiseen lasiin. Pidennä juoma ginger alella.

www.kivistossa.com

Advertisement

5 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Lumipallo

Add yours

    1. Hah Anna! Mä olenkin nähnyt joitain kuvia Loma-Liisasta. Se on just niin hekotuttavan kasariliikkistä ja söpöä kuin voi kuvitella! 😀

      1. Tuo koko kuvaus on niin kasaria, ettei kasarimmaksi pääse. Ananashousut ja collegepaita vyötärönauhan alla. Enää se ei edes mahtuisi meikäläisen vyötärönauhan alle 🙂

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: