Torstain drinkkivinkki – kuumaa ja mausteista

Hot Cider with spiced rum - Kivistössä Foodblog www.kivistossa.comGlögi ei ole maistunut tänä vuonna ollenkaan. Perusglögin höyryt eivät houkuttele, Blossan vuosikerta on tylsä. Tähtianiksen trendihehku on haalistunut tympeydeksi, nyt tarvitaan jotain muuta.

Olkoon tämän joulun teema vähemmän glögiä, enemmän cocktaileja. Kylmiä ja kuumia. Aloitetaan siideri-rommitotilla. Maustettua rommia – meillä vakiokalusteena pyritään pitämään Krakenia, jota haalimme lentokentiltä sitä nähdessämme. Kotoisesta alkoholiliikkeestä löytyy Sailor Jerryä, joka sekin käy hyvin. Maustettujen rommien lämmin vaniljaisuus tuo tähän juomaan pienen, mutta erinomaisen ekstran. Alkoholimäärä pidetään maltillisena – tasoittamaan viime viikon äijäannosta. Timjamit otettiin maustamaan omalta pihalta, siellä se viheriöi kuin mikään joulu ei olisi tulossa.

Hot Cider with Spiced Rum - Kivistössä Foodblog www.kivistossa.comMausteinen siideri-rommitoti

2 annosta

1 pullo (0,33 l) kuivaa hedelmäistä omenasiideriä (esim. Happy Joe)
4 cl maustettua rommia
1,5 tl hunajaa
1 timjamin oksa

Kaada kaikki ainekset pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti, kunnes juoma on kiehumaisillaan. Nosta hellalta, poimi timjamin oksa pois ja kaada laseihin. Koristele timjamilla.

ps. tällä viikolla ilmestyneessä Gloriassa sielläkin joulucocktaileja, kurk!

 

 

Advertisement

4 thoughts on “Torstain drinkkivinkki – kuumaa ja mausteista

Add yours

  1. Minäkään en ole aloittanut vielä glögikautta. Ajatus ei ole vielä houkutellut tipan tippaa, mutta jotenkin minulla on tunne, että se tästä vielä lähtee. Tänä vuonna glögikaudestani saattaa tulla aika omenainen. Ensimmäinen pullo omenaglögiä on jo ostettu, mutta ei vielä korkattu.

    1. Omenainen kuulostaa kivalta vaihtelulta! Eiköhän tuota glögiä täälläkin vielä juoda, ehkä vähän vaikea välttääkään. Mutta iso hinku puuttuu.

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: