Kivistön marraskuun suosikit

marraskuunsuosikit

Perjantaina laitetaan ensi töiksi takkaan tuli, villasukat jalkaan ja kynttilät palamaan. Juodaan pieni lasi punaista tai jos oikein kylmyyttää, viskiä. Lauantaina hiljaiselo jatkuu, sauna lämmitetään aikaisin, kynttilöitä poltetaan, keksitään jotain pientä pihahommaa. Ainakin lintulauta täytyy täyttää, vähän halkoja hakata. Illalla syödään, pelataan korttia tai lautapelejä. Ei tarvitse hötkyillä mihinkään.

Sunnuntaina auton nokka kääntyy kohti kaupunkia aikaisin, sitä ennen nostetaan vielä puita katoksesta sisään kuivumaan seuraavan perjantain takkatulta varten.

Yhtenä tällaisena viikonloppuna syötiin kampasimpukoita Riitan ohjeella. Erinomaisen ihania – ja kastike jää käyttöön vaikka kalalle silloin, kun ei tohdi kampasimpukoihin törsätä.

Olimme taannoin juhlistamassa Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää Joulua-kirjan julkkareita. Siellä lasiin ravistettiin maistuva Kardemumma Sour, joka sopii hyvin vähemmän glögiä, enemmän cocktaileja -teemaamme. Kokeilkaa vaikka! Myös itse kirja on ihanan tunnelmallinen pala joulun odotusta kaikille joulufaneille.

Kivistön kirjahyllyn toinen uusi tulokas on syyskuun lopussa julkaistu Teemun ja Markuksen leipäkirja. Kauniita kuvia mutta ennen kaikkea inspiroivia ohjeita. Ruispuuro-hapanjuurileipä on jo testattu ja hyväksi todettu.

Kaikkien arkiruokien helppo pelastaja löytyi marraskuussa! Espanjalainen Caldo Natural de Puchero on erinomainen ja makua pursuava liemi paitsi padoille (siitä tuo puchero-nimikin), myös kastikkeille. Kokeile vaikka maksakastikkeen pohjana, taivas miten hyvää. Lientä myy Helsingissä Hella ja Herkku, Tampereella sitä voinee kysellä Keittiöelämästä.

Kivistö on saanut Hyvää joulua-kirjan arvostelukappaleena kustantajalta.

Advertisement

2 thoughts on “Kivistön marraskuun suosikit

Add yours

  1. Kiitettävä määrä klapeja! Takasta olen avoimen kateellinen, mikään ei voita takkatulen rätinää ja silloin tällöin sinkoilevista kipinöistä. ❤

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: