Torstain drinkkivinkki: Punaviinikaakao

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Cousiño-Macul -viinitalon kanssa.

Joulu, punaviini ja suklaa pitävät toisistaan. Jopa siinä määrin, että ne kannattaa yhdistää hyrisyttävän lämmittäväksi joulujuomaksi. Jos et ole glögin ystävä, mutta haluat pyhinä silti nauttia kuumasta talvisesta juomasta, kokeile tätä.

www.kivistossa.com

Huom! Käyttämäsi suklaa vaikuttaa juoman makeuteen. Me käytimme perinteistä taloussuklaata ja kaakaosta tuli juuri sopivan makeaa, ei liian ätläkkää.

Punaviinikaakao (n. 6 annosta)

100 gr tummaa suklaata
3,5 dl (kevyt)maitoa
2,5 dl punaviiniä (esim. Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon)
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl raastettua appelsiininkuorta

Paloittele suklaa ja laita se kattilaan maidon kanssa. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes suklaa on sulanut. Lisää punaviini, kaakaojauhe ja raastettu appelsiininkuori. Sekoita ja kuumenna. Tarjoile pienistä keraamisista kupeista tai laseista.

www.kivistossa.com

Tämän kaakaon myötä torstain drinkkivinkki jää joulutauolle ja palaa takaisin ensi vuoden puolella.

kivistö yhteistyössä

Maahantuojan mukaan Cousiño-Macul Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon on klassinen lihaviini pihville, riistalle ja porolle, ja kypsille ja voimakkaille juustoille. Kivistön kypsät ja voimakkaat naiset puolestaan suosittelevat jämäkkää viiniä joulunpyhinä paitsi tämän kaakaon tymäköittäjäksi, myös glühweinin ja glögien pohjaksi.

P.s. Viinin ympärillä järjestetään myös kilpailu Instassa. Siihen voi osallistua Instagramissa tagaamalla joulutunnelmainen viinikuva #jouluviini #antiguasreservas #viikonviini. Osallistujien kesken arvotaan Decanterin 50€ lahjakortti. Kilpailuaikaa on 21.12. asti ja palkinto arvotaan 22.12. Kivistö ei ole mukana kisan järjestämisessä.
Advertisement

19 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Punaviinikaakao

Add yours

  1. Punaviinikaakao on kyllä mitä parhain talvijuoma. Visioitiin Marin kanssa, että sitä ois kiva hörppiä, vaikka pilkkimisen lomassa jos jäitä nyt vaan tulee 🙂

 1. Siis tätä ei voi olla kokeilematta, kiitos ohjeesta! En ole tajunnut, että ne voisi yhdistää mukiin. Ja kiitos myös ihanasta “ätläkkä”-sanasta!!!! Kauan sitten käytin sitä Etelä-Suomessa, eikä jostaan syystä kukaan kuulijoista ymmärtänyt, mitä tarkoitan.

  1. Enpä ole koskaan ajatellut, että ätläkkä on murresana, jota joku ei ymmärtäisi. Lienee sitten pohjoispohjanmaata? Ja tässä samalla muuten yhtäkkiä tajusin, että meillähän on ton kälyn kanssa samanlaisia murrejuuria – ei ihme että ymmärretään toisiamme ja ätlkäköitämme (ätläkkiämme?) 😉

 2. Voi elämän kevät, mistä te näitä keksitte. Kyllä vaan kokeilemaan joutuu täälläkin.

  Tuliskohan tää kommentti nyt perille kun painon tuota f logoa vai meneekö se johonkin facesivulle? Testing testing…

   1. Hyvä Hanna! En kyllä takua miks blogien kommentointi mobiilisti on tehty niin hankalaksi. Taitaa olla palautteen paikka 😊

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: