Drinkkivinkki velvoittaa ja muita satuja

Eli Kivistö kirpputoreilla

Meitä on kohdannut torstain drinkkivinkki -sarjan myötä todellinen ongelma. Kattavaksi ja jopa aika suureksi luultu lasivarasto helisee vähyyttään, kun drinkkivinkkejä kuvataan viikoittain. Probleemaksi on osoittautunut cocktail-lasien puute, niinpä viime viikonloppuna päätimme lähteä kiertämään lähialueiden kirppiksiä. Kirppikset3Sekalainen lajitelma (olemme heikkoina sekalaisten lajitelmien edessä) pieniä jalallisia liköörilaseja löytyi jo aiemmin, kun etsiskelimme jotain, mistä nautiskella omaa kriikunalikööriämme tai talven lämmikkeeksi portviiniä. Oikealla uudet löydöt, ne tarpeelliset cocktail-lasit, jotka pääsevät jatkossa varmasti kameran eteen silloin tällöin. Kirppikset Symppikset 80-luvun Kirsi-sarjan tiiviit lasipurkit keräsimme kainaloomme sadasosasekunneissa ja kuvausvaiheessa Liisa oli jo ehtinyt täyttää kaksi purkkia pikkelöinneillään. Tarjolla olisi ollut myös litteä likööripullo ja pienet lasit, mutta saimme sen verran itseämme pidäteltyä, että ne jäivät hyllyyn. Pallopintaiset piimä- ja mehulasit ostettiin täydentämään muutamaa kaapissa olevaa yksilöä. KirppiksetRöstrandin sievä pieni vuoka löydettiin jo aiemmin muutamalla eurolla samoin kuin kuvausastiaksi ostettu alumiininen mikähäntuonytolisi. Uskomattoman kestävät ja (meidän mielestämme) hurmaavan kauniit Fiskarsin Fiskamin-melamiinikulhot syrjäyttivät yhden heikkohappisen ja ruman muovikulhon. Ehkäpä jonain päivänä kaikki loppuunkäytetyt ikeat ovat poissa Kivistön kulholaatikossa ja tilalla on likipitäen ikuinen iloisenvärinen kulhokokoelma?

Advertisement

12 thoughts on “Drinkkivinkki velvoittaa ja muita satuja

Add yours

 1. Multa vain puuttuu tuo kirpparigeeni, vaikka ihailenkin teidän löytöjänne. Ehkä mun täytyis täs vaihees ristiä käret ja sanoa, että luajankiitos (että puuttuu eres se).

  Mitkä ovat piimälasin kriteerit? Haluan Haluan Piimälaseja.

  Mikätuonytolisi toimittaisi jo kädensijojensa asennolla mainiosti BALTIn virkaa, jos innostutte intialaista tekemään vaikka hiukan laakea onkin.

  Ja vielä: Mä tunnen itteni nykyään niin tervetulleeksi tämän pärstäkuvani kanssa! ❤

  1. Mäkään en ole mikään suuri hurjien halpojen design-löytöjen tekijä ole, mutta astioiden rakastaja kylläkin!
   Piimälasin kriteerit ovat yksinkertaiset: lapsuudesta tuttu, tukeva ja turvallinen!
   Ps. Kiitti balti-vinkistä

 2. Minäkin haluan kirpparigeenin, olen aika huono penkoja, enkä juuri koskaan tee mitään löytöjä. Tuollaista mikätuonytonkaan hommaakin olen etsinyt jo kaksi vuotta, kun kerran en ostanut, kun näin.

  1. No just tuo onkin se juttu: harkitsevaiset ja järkevät saattavat jäädä nuolemaan näppejään! Me Liisan kanssa emme oikein ole kumpaakaan silloin kun jotain kivaa näkee. Paitsi jos hinta on riistoa.

 3. Ihan nappiöytöjä kaikki! Kirsi Kirsikat on erityisen <3!

  Mulla on hakusessa juurikin tuollaiset pienet liköörilasit, joista tosin meinasin juoda portviiniä Downton Abbeyn tapaan. Ei vaan ole tullut tarpeeksi siroja vielä vastaan, mutta antiikkipuotien penkominen on kivaa sekin.

  1. Penkominen on kivaa! Me kartoitetaan jo Bordeaux’n brocanteja pääsiäisen viininhakureissua varten. Siellä se mopo vasta irtoaakin. Apua.

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: