Torstain drinkkivinkki: Club Tropicana

Hyvää uutta drinkkivinkkivuotta ystävät! Tällä kertaa luikerrellaan ulos talvesta ja mennään kirkkaan taivaan alle palmujen katveeseen, sinne missä aamiaiseksi syödään passionhedelmiä ja illalla tehdään niistä drinkkejä. Tai kuten nimen drinkille antaneen Whamin (jep, ollaan just niin vanhoja) Club Tropicanassa pistämättömästi sanotaan:

Club Tropicana, drinks are free,
Fun and sunshine – there’s enough for everyone.
All that’s missing is the sea,
But don’t worry, you can suntan!

Passion, mandariinimehu ja grenadiini tekevät tästä juomasta trooppisen makean. Koska pelkkä makeus on tylsää niin elämässä kuin drinkissäkin, sitä taittamassa on appelsiinibitteriä. Lähin ostopaikka sille on nettikaupat tai Tallinna, ja se kuuluu kysymyksilläni häiritsemieni baarimestarien mukaan itseäänkunnioittavan kotidrinkkeilijän baarikaappiin Angosturan viereen. Koska me täällä Kivistössä kunnioitamme itseämme, olemme sitä pullollisen hankkineet, ja suosittelemme muillekin!

Tropical2

1 annos

1/2 passionhedelmä
1 mandariinin mehu
1 cl grenadiinia (tai itsetehtyä granaattimehusiirappia)
4 cl vodkaa
5 tippaa applesiinibittereitä

Kaavi passionhedelmän liha ravistimeen. Purista mandariinin mehu ja lisää se sekä grenadiini, vodka ja bitteritipat. Ravista voimakkaasti ja siivilöi lyhyeen lasiin jäiden päälle. Jos et halua passionhedelmän siemeniä mukaan, tuplasiivilöi juoma: kaada se ravistimen siivilästä pienen teesiivilän läpi lasiin.

Roikuin taannoin Liberty or Death-baarin tiskillä piinaamassa baarimestaria ja tuijottamassa työskentelyä cocktailin siemailuni lomassa. Sieltä noukin mukaan tämän seuraavan vinkin, jonka kokeilua suosittelen lämpimästi:

Leikkaa mandariinista kuorta, taita niin, että öljyt irtoavat ja sipaise öljyjä lasiin siihen kohti, mistä juoja pitää kiinni. Näin cocktailin nautiskelu on kokonaisvaltainen elämys sormiin leviäviä tuoksuja myöten.

 

Advertisement

4 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Club Tropicana

Add yours

 1. Kerrankin hedelmädrinkki, jonka ainesosille en ole allerginen, niin heti siihen tarvitaan jotakin erikoishankittavaa ainetta… Pitänee lähteä verkkoshoppailemaan!

  1. Ups, sorry Jenni! Jos tykkäät makiasta, toimii ilman bitteriäkin. Myös vodkan vaihtaminen giniin taittaa vähän makeutta 🙂

 2. Ihana vinkki tuo lasin pyyhkäiseminen kuorella!
  Olen päättänyt, että tämä vuosi on drinkkien opettelun vuosi – kiitos innoituksesta Kivistölle. Olen kyllä päättänyt, että tämä vuosi on vaikka-mitä-muutakin-vuosi, joten saa nähdä teenkö jatkossakin vain mojitoja 🙂

  1. Drinkkiopettelun vuosi on hyvä vuosi! Mä en oikein ole tainnut päättää mitään tälle vuodelle, olkoon se vaikka siis drinkkien maistelun vuosi 😉

   No, oikeasti ajattelin kyllä vähän harjoitella leivän leipomista, vaikka se Liisan (leipä)laji onkin. Mulla on ainakin hyvä opettaja!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: