Syömään! Punakaalipaistos

Joululomalla vietimme aikaa Kivistössä useamman päivän putkeen ja erään perjantain iltaruoka syntyi osittain hävikistä herkuksi teemalla jääkaapin jämistä. Kaivoin vihanneslaatikosta punakaalia ja -sipulia sekä avaamattoman paketin chorizon kaltaista makkaraa (makkara on vihannes?). Ehdotin Marille, että mitäs jos näistä jotain, ja illallissuunnitelmat olivatkin sillä selvät. Mari ehdotti lisäksi vielä halloumia, joka sopikin erinomaisesti vähän makean punakaalin ja mausteisen makkaran kylkeen. Illallisen lopuksi todettiin ruoka kättelyn arvoiseksi.

www.kivistossa.com

Kivistön jääkaapissa on aina vähintään yhtä laatua ns. kestomakkaraa, joka on erinomainen lisä moneen ruokaan. Se on sellaisenaan ohuesti siivutettuna oiva lisä aperitiivien kylkeen tai saunasuolapalaksi. Kuuman pannun kautta käytettynä sillä voi maustaa pastaa, riisiä tai vaikka kaalia kuten alla.

Käyttämämme makkara oli tuliainen Torinosta ja piti sisällään myös maksaa, joka tuoksui enemmän kuin maistui. Halkaisijaltaan se oli n. 3 cm, joten mitoita käyttämäsi makkaran määrä sen paksuuden mukaan. Hienointa tässä ruuassa on se, että kun valitset tarpeeksi mausteisen makkaran, muita mausteita ei tarvita!

Punakaalipaistos (4:lle)

1/4 punakaali
1 punasipuli
15-20 cm pätkä mausteista italialais- tai espanjalaistyyppistä kestomakkaraa
1 pkt halloumia (n. 250 gr)
(tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria)

Poista kaalista kanta ja leikkaa se ohuehkoiksi siivuiksi. Viipaloi myös sipuli ja makkara. Kuutioi halloumi (voit halutessasi liottaa halloumia kylmässä vedessä liian suolan poistamiseksi).

Kuumenna korkealaitainen paistinpannu keskilämmöllä ja lisää sitten makkara. Kuullota makkaroita välillä sekoittaen niin, että öljy irtoaa ja lisää sitten sipuli. Jatka kuullottamista muutama minuutti ja lisää kaalisilppu. Sekoita huolellisesti niin, että makkaroista irronnut öljy peittää kaalin. Hauduta miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kaali on sopivan kypsää, kun siinä on vähän purutuntumaa, mutta ei kuitenkaan rousku.

Kuumenna kaalin hautuessa toinen paistinpannu kuumaksi ja paista halloumiin kullanruskea pinta. Maista kaalia ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Lisää paistokseen ennen tarjoilua halloumi ja halutessasi tuoretta yrttisilppua.

Advertisement

8 thoughts on “Syömään! Punakaalipaistos

Add yours

    1. Sitä se onkin. Mä onnistun jostain syystä aina ensin kiehuttamaan halloumin omassa herassaan ennen kuin pinta ruskistuu. En vissiin malta odottaa pannun kuumenemista.

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: