Torstain drinkkivinkki: Granaattiomena-sumakkisour

GranaattiomenasourTämänviikkoinen drinkkivinkki oli meidän jouluaaton aperitiivimme. Ginistä ravistettu ja granaattiomenasiirapilla maustettu sour reilulla sumakkihiutalesateella käy juomaksi hyvin myös joulun jälkeen. Cocktailin keveän makeuden tasapainoittama kirpeys ja sumakin happamuus sopivat erityisesti aperitiiviksi.

Idea cocktailin makuihin on poimittu Lontoosta, Ottolenghin NOPI-ravintolasta, jossa seuralaiseni joi lounaan alkuun kirpeän granaattiomenamehulla maustetun sumakki-martinin. Siltä listalta olisin voinut juoda lähes jokaisen drinkin, jos sielläpäin kuljette, suosittelen kokeilemaan oivaltavia makuja!

Granaattiomena-sumakkisour

1 annos

2 cl granaattiomenasiirappia
2 cl vastapuristettua sitruunamehua
4 cl giniä
2 cl kananmunan valkuaista (noin 1/2 valkuaista)
reilusti sumakkia

Kaada siirappi, sitruunamehu, gin ja valkuainen ravistimeen jäiden päälle ja ravista voimakkaasti. Siivilöi jäähdytettyyn cocktaillasiin ja koristele runsaalla sumakkiripotuksella.

Granaattiomenasiirappi

Irrota granaattiomenasta siemenet ja irrota siemenistä mehu painelemalla suoraan siivilän läpi tai surauttamalla sauvasekoittimella ja valuttamalla siivilässä. Mittaa mehu ja kaada kattilaan. Lisää mehun verran sokeria, kuumenna kunnes sokeri sulaa ja jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.

 

 

Advertisement

15 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Granaattiomena-sumakkisour

Add yours

  1. Ajattelinkin että niin tämän alueen juomalta kuulostava ohje,ja Ottolenghin ohje se sitten olikin. Täytyypä kokeilla! Tuohon drinkkiin NOPIssa on varmaan haettu inspiraatiota myös Perusta,sillä siinä on jotain Pisco Sour-drinkkiä muistuttavaa,jotan litkin paljon Perussa ollessani.

    1. Joo, soureissa on kaikissa tuo sitruunamehu, sokeri ja valkuainen. Piscoa ei valitettavasti saa Suomesta, haluaisin päästä tekemään pisco soureja!

  2. Kirjoitan juuri ruokatrendikatsausta, joka mahdollisesti jossain vaiheessa päätyy eetteriinkin ja totesin siinä, että “viime vuoden raaka-aine oli Lähi-idän keittiön suosioon nostama granaattiomena, joka loppuvuodesta näkyi blogeissa ja lehdissä vahvasti mm. drinkeissä ja jälkiruoissa” 🙂

      1. Ja olihan meillä tottakai edellisen joulun alla jo yksi granaattiomenacocktail. Että kyllä tässä nyt koko ajan hermolla mennään 😀

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: