Torstain drinkkivinkki: Pomelopaloma ja jäännössorbetti

Pomelo Paloma kivistossa.comLa Paloma on niin mainio drinkki, että se ansaitsee uusinnan säännöllisin väliajoin. Viime viikonloppuna versioin sitä lempeän juoman hunajalla makeutetusta pomelonektarista. Tequilaa laitoin hiukan tavallista vähemmän, ettei se pistäisi läpi liikaa, ja suolareunukseen rouhaisin hieman mustapippuria.

Pomeloa ei oikein saa puristettua sitruspuristimilla. Niinpä ajoin hedelmälihan blenderissä kosteaksi massaksi ja valutin siivilän läpi nektariksi. Mehulinko toiminee myös hyvin. Lopputulos on komeanvalkoinen ja kuohkea juoma, joka maistuu cocktailin lisäksi varmasti myös aamun mehupaukkuna.

Pomelomehu valmistuu seuraavasti: kuori hedelmä ja irroita hedelmäliha paksuista kalvoista. Aja hedelmäliha belderissä tasaiseksi massaksi, mehun irtoamiseen menee muutamia minuutteja. Kaada massa kannun päällä olevaan siivilään. Sekoittele ja painele massasta neste irti kannuun. Makeuta nektari 2 tl:llä miedon makuista juoksevaa hunajaa. Yhdestä pomelosta tulee 3-4 cocktailia.

Pomelopaloma

1 annos

3 cl tequilaa
hunajalla makeutettua pomelonektaria
kuplavettä

sormisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria

Tee suolareunus: sekoita sormisuolaa ja hiukan mustapippuria pienellä lautasella. Dippaa lasin reuna varovasti pomelonektarin pinnalla olevaan vaahtoon ja pyörittele sen jälkeen suolalautasella.

Täytä lasi jäillä ja mittaa päälle tequila. Täytä 3/4 lasia pomelonektarilla ja loput soodalla. Sekoita ja nautiskele juoma suola-pippurireunuksen kanssa.

Mehuntekemisestä jääneestä massasta teimme vielä raikkaan yksinkertaisen sorbetin. Sekoitin massaan muutaman ruokalusikallinen jääkaapissa ollutta granaattiomenasiirappia, muutaman ruokalusikallisen giniä ja pari tippaa appelsiinibitteriä. Tuikkasin pakkaseen n. neljäksi tunniksi välillä sekoitellen. Ei mennyt hedelmää hukkaan ja saatiin kaupan päälle kiva jälkkäri!

Ps. eikös ole sympaattisin drinkin nimi ikuna? Po-me-lo-pa-lo-ma. Oih.

Advertisement

5 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Pomelopaloma ja jäännössorbetti

Add yours

  1. Mietin ihan samaa kuin Jael; aivan mahtava sanayhdistelmä! 😀 Mustapippuri lasin reunassa kuulostaa jännittävältä, sillai hyvällä tavalla.

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: