Sitruunainen tiikerikakku

Yht’äkkiä vain teki mieli kuivakakkua. Vuosien tauon jälkeen. Kaivoin Kivistön hyllystä Kotiruoka-opuksen ja sieltä murokakun perusohjeen. Kaikki tiikerikakkuun tarvittavat ainekset löytyivät kaapista, ja kaikkihan paranee aina pienellä sitruunatilkkasella. Niinpä raitainen kaakao-sitruunakakku tuli iloksemme – hetkiseksi. Kuivakakun kuiva kausi päättyi rytinällä, kun nelihenkinen poppoo viilteli siitä siivuja pitkin viikonloppua, kunnes jäljellä oli enää vain murusia.

Cocoa Lemon Bundt Cake Kivistössä Foood Blog - www.kivistossa.com -Sitruunainen tiikerikakku

200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

1 tl sitruunan kuorta
1,5 rkl sitruunan mehua

3 rkl kaakaojauhetta
2-4 rkl maitoa tai kermaa

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Jaksa vaahdottaa huolella niin, että sokeri ei ole seoksessa enää rakeisena. Se palkitsee lopputuloksen kuohkeudessa. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon, kunnes seos on tasaista. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään ja siivilöi taikinaan vähitellen puuhaarukalla sekoittaen.

Ota taikinasta 2/3 erikseen. Sekoita siihen sitruunan kuori ja mehu ja loppuun taikinasta ensin kaakaojauhe ja sitten maitoa tai kermaa kunnes taikina on suurin piirtein yhtä paksua kuin sitruunataikina.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka huolella. Laita vuoan pohjalle kerros vaaleaa takinaa,  ja vuorottele tumman taikinan kanssa muutamia kertoa. Levitä päälimmäiseksi vaalea taikina. Paista kypsäksi uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakkuun pistettyyn hammastikkuun ei enää tartu taikinaa.

Advertisement

8 thoughts on “Sitruunainen tiikerikakku

Add yours

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: