Torstain drinkkivinkki: Vihreän teen makuinen vodkatonic

vireätee

Veetee, vodkatonic. Ainainen vodka con tonica niillä ikimuistoisilla espanjan reissuilla, joilla olemassa olivat vain ystävät, meri, aurinko, sandaalit ja lasissa kilisevät jäät.

Se oli aikoinaan lempidrinkkini. Sitten se katosi maailmankartaltani ja vodkasta tuli tylsä. Siitä puuttuvat ginin mielenkiintoiset sävyt. Onneksi vodkaan voi kuitenkin uuttaa makuja, ja nyt löytyi voittaja, vihreä tee. Teen uuttaminen alkoholiin käy nopeammin kuin esimerkiksi kurkun (teimme taannoin kurkkuginiäkin) ja sitä voi tehdä kerralla vain drinkkeihin tarvittavan määrän.

Uuttelin sekä tavallista vihreää teetä että vihreää jasmiiniteetä. Molemmat olivat hyviä, mutta etenkin jälkimmäinen antoi vodkatonicille kiinnostavan luonteen. Seuraavaksi ajattelin kokeilla teesuosikkiani Earl Greyta, mutta mennäänpäs nyt yksi drinkki kerrallaan.

DSC_0010Vihreällä teellä maustettu vodka

1 tl hyvää vihreää irtoteetä, maustettua tai maustamatonta
1 dl vodkaa

Sekoita tee ja vodka ja jätä uuttumaan huoneenlämpöön noin kahdeksi tunniksi. Siivilöi ja käytä haluamallasi tavalla. Voit tehdä juomaa samalla suhteella juuri niin paljon kuin lopputuotetta tarvitset. Yhdestä desistä tulee n. kaksi drinkkiä.

Vihreän teen makuinen vodkatonic

4 cl vihreällä teellä maustettua vodkaa
jäitä
tonic-vettä
pala kurkun- tai limen kuorta koristeeksi

Täytä lasi jäillä. Kaada vodka jäiden päälle lasiin ja pidennä tonicilla. Sekoita ja koristele haluamallasi tavalla. Etenkin kurkku antaa juomaan paljon makua, joten jos olet käyttänyt maustettua vihreää teetä, kannattaa miettiä, sopivatko maut yhteen. Tavallisen vihreän teen kanssa se käy mainiosti, jasmiiniteevodkan koristelin limellä.

Advertisement

12 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Vihreän teen makuinen vodkatonic

Add yours

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: