Torstain drinkkivinkki: Giniä raakana kiitos

Olen heikkona kauniisiin elintarvikepakkauksiin, joihin luen myös viini- ja alkoholipullot. Ei siis ole mikään ihme, että ennen kuin olin edes maistanut Opihria, se herätti huomioni American Barin hyllyssä. Vai mitä sanotte tästä herkusta pullosta:

www.kivistossa.com

Tänään tarjoilemme teille ginin raakana ihastuttavan herkistä liköörilaseista, jotka löytyivät viime pääsiäisen Ranskan-matkalta. Tarjotin puolestaan on löytö paikallisesta antiikkiliikkeestä, josta on vaikea lähteä ulos tyhjin käsin. Tarjotin on alunperin ilmeisesti briteistä ja tarkoitettu nimenomaan alkoholin tarjoiluun. Ainakin se on pohjan tekstin mukaan tehty alkoholin kestäväksi.

En ole aikaisemmin ollut raa’an ginin ystävä, mutta luulen että siihen on nyt tulossa muutos. Makuaistin kehittyminen on kyllä jännä juttu. Vielä joitakin vuosia sitten en todellakaan olisi juonut viskiä tai rommia sellaisenaan tai maistanut raakaa osteria. Toisaalta en edelleenkään ole oppinut pitämään konjakista tai sinihomejuustosta. Jatkan kuitenkin maistelua, kun eihän sitä koskaan tiedä milloin minusta ja Aura-juustosta tulee ylimmät ystävät.

www.kivistossa.com

Opihr on maustettu mm. korianterilla, indonesialaisella cubeb-pippurilla ja intialaisella mustapippurilla. Maku on lämmin ja kardemummainen. Jos ginin raakana juominen hirvittää, suosittelen pidentämään juoman joko perinteisesti tonicilla tai kokeilemaan ginger alea. Toniciksi kannattaa valita joku muu kuin se perinteinen Schweppesin ihan sen vuoksi, että ginin ihana maku pääsee paremmin oikeuksiinsa kuivemman tonicin kanssa. Esimerkiksi Fentimansin tonic olisi varmasti hyvä ja sitä saa useimmista Alkoista.

Suomesta Opihria ei valitettavasti Alkoista saa mutta jos olette ginin ystäviä, niin pitäkää pullo mielessä ulkomaanreissuilla.

Advertisements

6 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Giniä raakana kiitos

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s