Pankopaneroidut frittimuikut

frittimuikut

Ennen vappua Liisa kaivoi frittikeittimen esiin tehdäkseen minulle munkkeja. Olin nimittäin edellisenä iltana vinkunut, että kyllä munkkeja pitäisi saada, ja ennemmin nytheti kuin myöhemmin. Saman päivän lounaaksi olimme suunnitelleet paistavamme muikkuja muurikassa, mutta kun munkkien jälkeen kuisti jo tuoksahti snägäriltä, päätimme ottaa rasvankeitosta kaiken irti ja friteerata muikkumme.

Muikun friteeraus toimisi mainiosti vain keveällä jauhoissa kierrättämisellä, mutta laatikoista löytyi myös pari aloitettua pussia japanilaisia panko-korppujauhoja. Pussinjämät ovat rasittavia, joten päädyimme tuplapaneroimaan kalat, siispä jauhoja, munia ja pankoa. Seuraksi vain sitruunaa ja keväinen lounas on valmis.

muikutPankopaneroidut frittimuikut

500 g muikkuja
n. 2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
mustapippuria
2-3 kananmunaa
n. 3 dl panko-korppujauhoja

Friteerausöljyä ( rypsi-, rapsi tai auringonkukkaöljyä)
tarjolle: sitruunalohkoja

Huuhtele ja kuivaa peratut muikut. Sekoita yhdellä syvällä lautasella jauhot ja suola sekä pippuri, vatkaa toisella lautasella munat kevyesti (aloita kahdella) ja kaada kolmannelle lautaselle hiukan pankoja. Lisää munia ja pankoja tarpeen mukaan friteerauksen edetessä.

Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Kierittele yhden friteerauskerran verran muikkuja ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankoissa. Friteeraa, kunnes panko on kullanruskeaa ja kalat nousevat pintaan. Valuta talouspaperin päällä ja toista, kunnes koko kasa on friteerattu. Tarjoa sitruunalohkojen ja raikkaan vaalean lagerin tai vehnäoluen kanssa.

frittimuikut2

 

Advertisement

4 thoughts on “Pankopaneroidut frittimuikut

Add yours

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: