We’d like to propose a toast

www.kivistossa.comYhteistyössä Fazer.

Jos viime vuonna seurasi vähääkään yhdysvaltalaisia ruokajuttuja verkossa, lehdissä tai vaikka Instagramissa, ei voinut välttyä avokadotoastilta. Siitä myytiin kahviloissa, versiotiin kotona, Instattiin ja ruodittiin. Gwyneth Paltrow laittoi sen keittokirjaansa. Avokadotahnalla päällystetty paahtoleipä taitaa toisella puolella maailmaa olla nyt jo so last year, mutta mielikuvituksellisimmat päällysteet ja täytteet jatkavat vielä paahtoleivän voittokulkua ja rantautuvat tänne meillekin.

Paahtismuodissa on varmasti monta eri ilmiötä samassa sopassa: paahtoleivän helppous, tuttuus ja jokapäiväisyys – kuka tahansa pystyy tuunaamaan paahtiksen! Toisaalta monipuolisuus ja erilaisten päällysteiden mahdollisuudet: yhtenä päivänä kirkasta kruunua päähän avocadon hyvillä rasvoilla ja superfoodeilla, toisena hemmotellaan överisti voilla, nutellalla ja suklaalla, kolmantena vähän lehtikaalia, raejuustoa ja porkkanasuikaleita. Valtavasti mahdollisuuksia valjastaa yksinkertainen, jokaiselle tuttu asia kertomaan paahtoleivän päällystäjän omasta suhteesta ruokaan – sen voi todeta vaikka  etsimällä kuvia Instagramista tunnisteilla #toast tai #avocadotoast.

Hauskaa on, että juuri toast-ilmiö on myös onnistunut nostamaan foodie-kriittisiä sivuääniä – merkitseekö ruoka silloin meille jo liikaa, kun paahtoleivistäkin saadaan väline, jolla kerrotaan maailmalle, keitä olemme? Ollaanko liian pitkällä, kun paahdettu, päällystetty leipäviipale maksaa kahvilassa lähemmäs parikymmentä dollaria?

Kivistö sanoo höpsis ja muistuttelee ilosta ja rentoudesta: sitähän tämä paahtiksen päällystely on. (Vaikka Kivistö ei ehkä maksaisi kahvilassa useampia kymppejä mistään päällystetystä leivästä.) Samalla pohdimme myös, mikähän paahtismuodin instahäsäksi meillä vakiintuu? Paahtis, paahtoleipä, toast, tousti? Ilmiötä nimittäin ollaan rantauttamassa Suomeenkin, ja Kivistö lupautui mukaan suunnittelemaan muutaman uuden paahtoleipäreseptin. Jo lapsuudesta tutun leivän ja uusien raikkaiden ideoiden yhdistäminen innosti meitä ja kehitämme toukokuussa Fazer Paahdolle yhden makean ja yhden suolaisen ohjeen. Reseptikehittely on juuri nyt täydessä touhussa – lupaamme maistiaisia pian.

Yhteistyössä
Paahto_lockup

Advertisement

4 thoughts on “We’d like to propose a toast

Add yours

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: