Torstain drinkkivinkki: Raparperisour

Äitienpäiväviikonloppua vietettiin Kivistössä perinteisen työleirin merkeissä. Anopille annettiin hara ja sekatöörit käteen ja päästettiin vapaaksi pihalle. Muutaman tunnin työrupeaman jälkeen tarjoiltiin virvokkeeksi raparperiset cocktailit.

www.kivistossa.com

Kotimaisen raparperin sesonki alkaa olla käsillä ja siitä inspiroituneena tämän viikon drinkkinä on raparperisour. Kivistön omista raparpereista pääsee ensimmäistä satoa keräämään vasta joidenkin viikkojen kuluttua mutta onneksi kaupasta sitä jo saa. Ja jos ei jaksa keittää itse raparperisosetta voi tässä hyvin käyttää myös kaupan sosetta. Ainakin Pirkka-sarjasta sitä löytyy ja se on myös hyväksi maistettu.

Raparperisour (1 annos)

4 cl giniä
1 valkuainen
2 rkl limenmehua (n. puolikas lime)
2-3 rkl raparperisosetta*
(muutama tippa appelsiinibitteriä)

Kaada kaikki ainesosat sheikkeriin ja ravista ensin hetki ilman jäitä ja sitten jääpalojen kera. Siivilöi juoma jääpaloilla jäähdytettyyn lasiin. Koristele halutessasi sumakilla tai kuivatulla marjajauheella.

*Raparperisose (n. 2 dl)
Pilko kaksi raparperinvartta paloiksi ja laita kattilaan. Kaada päälle 1,5 dl vettä ja 1,5 dl sokeria. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes raparperit ovat hajonneet täysin. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi soseeksi.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: