Härkäpapuempanadat

Yhteistyössä Verso Food

Juhannus on onnellisesti juhlittu ja ainakin Kivistön porukalla oli eilen jonkin asteinen grilliruokakrapula. Pikkunälkään leivottiin Marin kanssa yhteistuumin härkäpapuempanadoja ja dippailtiin niitä sitten auringonpaisteessa ihanan kirpeään jalapeno-korianterikastikkeeseen.

www.kivistossa.com

Myönnän, että olin ihan aluksi vähän skeptinen härkäpapurouheen suhteen, vaikka se tuntuikin mielenkiintoisemmalta tuotteelta kuin vaikkapa soijarouhe, jota voidaan käyttää samaan tapaan. Uuden tuotteen edessä on aina vähän sormi suussa sen suhteen, että miten se käyttäytyy. Edellistä reseptiä maistellessamme huomasimme Marin kanssa, että mausteita saa käyttää reippaasti, härkäpapurouhe ei vähästä hätkähdä. Muutama resepti tai käyttövinkki olisikin mukava löytää myös tuotepaketista itsestään, vaikkapa joku ihan perus kasvispihvien ohje.

Empanada-kuoritaikina

n. 16 kpl (halkaisija 12 cm)

7,5 dl vehnäjauhoja
170 g kylmää voita
1/4 tl suolaa
1 muna + 1 muna voiteluun
n. 5 rkl kylmää vettä

Mittaa jauhot ja suola kulhoon, leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Hiero voi ja jauhot hiekkamaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon muna ja puolet vedestä ja ala sekoittaa kiinteäksi taikinaksi. Lisää tarpeen mukaan vettä, kunnes taikina on jämäkkää ja kimmoisaa. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita lepäämään jääkaappiin 30 minuutiksi. Tee täyte tällä välin.

Kauli taikina muutamassa osassa noin 2 millin paksuisiksi levyiksi. Paina esim. pienellä kulholla (n. 12 cm halkaisijaltaan) taikinasta pyörylöitä ja jätä ne odottamaan täyttöä.

Härkäpapu-herne-yrttitäyte

200 gr (pakaste)herneitä
1 kesäsipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1,5 dl Verso härkäpapurouheseosta
1/2 punainen paprika pieneksi kuutioituna
1,5 rkl lime-mehu
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
0,5 dl hienonnettua korianteria
0,5 dl hiennonnettua tilliä
1 dl juustoraastetta
öljyä
suolaa ja pippuria

Kuumenna kasarissa tai paistinapannussa tilkka öljyä. Lisää jäiset herneet ja anna sulaa miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää sitten sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki. Sekoita sitten joukkoon loput aineet ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista miedolla lämmöllä n. 5 minuutin ajan. Anna jäähtyä hetki ennen kuorien täyttämistä.

Täytä empanadat: nosta noin ruokalusikallinen täytettä taikinapyörylän keskelle. Sipaise vettä reunoihin ja taita pasteija puoliympyrän muotoon. Painele reuna tiukasti kiinni sormin tai haarukalla. Voit tehdä reunaan myös aaltoilevan kuvion, argentiinalaisten empanadien repulguen, mallia esimerkiksi täältä.

Kun olet täyttänyt kaikki pasteijat, nosta ne viileään vielä 30 minuutiksi. Tämä auttaa reunoja liimaantumaan hyvin kiinni. Lämmitä sillä aikaa uuni 200 asteeseen. Voitele lopuksi empanadat munalla ja paista niitä noin 30 minuuttia. Syö empanadat lämpiminä jalapeno-korianterikastikkeen kanssa.

Jalapeno-korianterikastike

3 vihreää jalapenoa
1 ruukku korianteria
1 limen mehu
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
(tiraus hunajaa)

Leikkaa jalapenot kahtia ja poista siemenet. Laita sitten kaikki ainekset mausteita lukuunottamatta tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi. Mausta suolalla.

www.kivistossa.com

Kolmelle kokeilupaketti

Haluatko kokeilla Verso Foodin härkäpapurouheseosta ja tuottaa siitä materiaalia sosiaaliseen mediaan? Ilmoita kommentteihin halukkuutesi, kolme ensimmäistä saa Verso Foodin tuotepaketin!

Verso Foodin edustaja on yhteydessä ilmoittautuneisiin. Tuotetestauksesta syntyneen reseptin, kuvapostauksen tai mielipidekirjoituksen saa halutessaan ilmoittaa Verso Foodin järjestämään kilpailuun. Ensimmäinen kilpailu käydään kaikkien osallistuneiden kesken Facebookissa. Yleisö äänestää kauneimman ruokakuvan, mutta kekseliäimmän ja/tai mielenkiintoisimman ohjeen luoneen TAI aiheesta muuten hyvin kirjoittaneen voittajan valitsee ulkopuolinen raati.

Voittajakirjoituksen laatinut voittaa 100 euron matkalahjakortin, yleisökilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan kolme Verso Foodin tuotepakettia.

Verso Foodia voi seurata Facebookissa: https://www.facebook.com/VersoFood

Advertisement

2 thoughts on “Härkäpapuempanadat

Add yours

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: