Kesälounas kulhossa

Verso_kulholounasYhteistyössä Verso Food

Lomalla lounas aiheuttaa välillä päänvaivaa. Kun koko vuoden on syönyt arkena ruokaloissa, lounasravintoloissa tai välillä hotkaissut sämpylän ruudun edessä, yhtäkkiä pitäisi jaksaa keksiä jotain nopeaa ja kevyttä joka päivä. Muodin huipulla olevat kulholounaat – lunch bowls – ovat tähän oiva ratkaisu.

Kulhon pohja täytetään jollain kypsällä viljalla tai esimerkiksi kvinoalla, päälle kasataan vihanneksia, kalaa, lihaa, mielellään jotain pikkelöityä tai hapatettua, pähkinöitä, ehkäpä yksi kananmuna ja kastiketta. Kulhoon voi helposti upottaa myös eilispäivän tähteitä. Ihanan helppo ja muunneltavissa oleva ruoka siis, sellaisesta ei voi olla tykkäämättä!

Verso_kulholounas2

Me teimme kesäkulhon härkäpapurouheesta, ohrasta, oman maan pikkuruisesta palmukaalista ja kaikista ihanista rapeista kesävihanneksista, joita kaapista löytyi. Kastikkeeksi sekoitettiin harissaa, sitruunaa ja maapähkinävoita. Hiukan yrttejä – helppoa ja kesäisen keveää. Täyttävääkin se on: härkäpapurouhe ja ohra pitävät huolta, että kulho on ruokaisa ja pitää nälän pitkään poissa.

Kesälomalaisen kulholounas

4:lle

2,5 dl kokonaisia ohraryynejä
1,5 dl Verso härkäpapurouheseosta
1 kesäsipuli varsineen
kourallinen korianteria ja silolehtipersiljaa
tuoreita vihanneksia, esim:
2 porkkanaa
6-8 retiisiä
2 pientä naurista
200 g kotijuustoa (tai esim. fetaa)
muutamia lehtiä lehtikaalia tai palmukaalia
(suolaa)

Keitä ohraryynit paketin ohjeen mukaan kevyesti suolatussa vedessä. Lisää härkäpapurouhe kiehumaan keiton loppuvaiheessa ja anna keihua vielä n. 10 minuuttia. Kaada ryynit lävikköön ja huutele kulmällä vedellä irtonaisiksi.

Hienonna sipulin valkoinen osa ja yrtit ja sekoita ne ohra-härkäpapuseoksen joukkoon. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja jaa kulhoihin.

Viipaloi kaikki kasvikset, sipulin varsi sekä juusto. Järjestele ne kulhon päälle iloiseksi asetelmaksi ja tarjoa maapähkinävoi-harissakastikkeen kassa.

Maapähkinävoi-harissakastike
2 rkl harissaa
2 rkl sileää maapähkinävoita
0,5 dl sitruunamehua
1 dl bulgarian tai turkkilaista jugurttia

Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi ja tarjoa kulholounan tai salaatin kanssa.

Kolmelle kokeilupaketti

Tämä oli viimeinen härkäpapu-juttumme ja sinulla vielä on mahdollisuus päästä kokeilemaan tuotetta omassa keittiössä ja raportoimaan siitä sosiaalisen median kanavaasi.  Ilmoita kommentteihin halukkuutesi, kolme ensimmäistä saa Verso Foodin tuotepaketin.

Verso Foodin edustaja on yhteydessä ilmoittautuneisiin. Tuotetestauksesta syntyneen reseptin, kuvapostauksen tai mielipidekirjoituksen saa halutessaan ilmoittaa Verso Foodin järjestämään kilpailuun. Ensimmäinen kilpailu käydään kaikkien osallistuneiden kesken Facebookissa. Yleisö äänestää kauneimman ruokakuvan, mutta kekseliäimmän ja/tai mielenkiintoisimman ohjeen luoneen TAI aiheesta muuten hyvin kirjoittaneen voittajan valitsee ulkopuolinen raati.

Voittajakirjoituksen laatinut voittaa 100 euron matkalahjakortin, yleisökilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan kolme Verso Foodin tuotepakettia.

Verso Foodia voi seurata Facebookissa: https://www.facebook.com/VersoFood

Advertisement

3 thoughts on “Kesälounas kulhossa

Add yours

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: